Kineski veleposlanici posjetili Koprivnicu

17:54h
0
Predstavnici kineskog veleposlanstva posjetili su Koprivnicu. Snimio: Marijan Sušenj

– Suradnja s kineskim gospodarstvenicima svodi se samo na otvaranje njihovih dučana u Koprivnici, s čime nismo zadovoljni jer su mogućnosti puno veće – rekao je gradonačelnik Zvonimir na sastanku s članovima misije Ureda za gospodarstvo i trgovinu pri Veleposlanstvu Kine u Hrvatskoj Bao Shunqingom i Changyong Qianom.

Kineske tvrtke traže partnere u proizvođačkoj industriji. Snimio: Marijan Sušenj

Naglasio je da bi Koprivnica zbog zemljopisnog položaja (pruga Budimpešta-Rijeka, blizina EU …), razvijene prehrambene, farmaceutske i drugih industrija te brojnih poreznih olakšica mogla biti vrlo zanimljiva kineskim gospodarstvenicima, što su gosti i potvrdili. Naglasili su da ih osim trgovine zanima i proizvođačka inustrija te da Koprivnica ima iznimno dobre predispozicije za uspostavljanje suradnje puno konkretnije od protokolarnih sastanaka.

– Ni mi nismo zadovoljni isključivo trgovinskom suradnjom, jer je Hrvatska najveći poslovni partner Kine na području bivše Jugoslavije, no poslovna suradnja je još uvijek premala da bi se moglo govoriti o uspjehu – rekao je Changyong Qian te dodao da su gospodarstvenici iz najmnogoljudnije zemlje na svijetu otvoreni za suradnju na područjima kojima se u Hrvatskoj još uvijek ne pridaje zaslužena pažnja.