POBOLJŠANA KVALITETA

Kino Velebit ima novi 4K laserski projektor, filmove ćemo od sada gledati s čišćom, oštrijom i dinamičnijom slikom

Postalo je jedino kino na relaciji od Zagreba do Osijeka koje gledateljima pruža doživljaj kina u 4K rezoluciji

14:33h
0
Foto: POU

U želji da svojim posjetiteljima priuštiti maksimalan užitak gledanja filmova na velikom platnu koprivničko kino Velebit nastavlja osuvremenjivati tehnologiju. Ovog je tjedna u kino stigao novi laserski projektor, čime je Velebit postalo jedino kino na relaciji od Zagreba do Osijeka koje gledateljima pruža doživljaj kina u 4K rezoluciji.

U zadnje tri godine uložena su znatna sredstva u povećanje kvalitete usluge kinoprojekcija nabavom novog i većeg platna, procesora zvuka, ugradnjom novog zvučnog sustava (Dolby 7.1 sustav), a novim 4K projektorom koji je stigao izravno iz belgijske tvrtke Barco, dostignut je najviši tehnički standard.

Novi Barco SP4K-12 kinoprojektor zamijenio je stari analogni iz 2013. godine, što znači da će sada slika biti čišća, oštrija i dinamičnija. Laserski izvor svjetlosti je tehnologija osvjetljenja bez žarulje, koja daje visoku svjetlinu, a u ovom slučaju radi se o
RGB laseru koji koristi čisti crveni, zeleni i plavi laserski izvor svjetlosti za prikaz najšire i najvjernije boje. Rezolucija 4K osigurava dvostruko veću razlučivost od dosadašnjeg 2K projektora i čak četiri puta više piksela za još veći užitak.

Pažljivim kreiranjem programa te tehničkim i infrastrukturnim ulaganjima u kinu Velebit nastoje prestići rekordan broj gledatelja koji je kino imalo u 2019. godini.

Nabava kinoprojektora sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Koprivnice i vlastitim sredstvima Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica. Raspored projekcija možete pronaći na https://kino.pou-kop.hr/.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW