Kino Velebit ugostit će besplatnu senzornu projekciju animiranog filma Pčelica Maja

Ulaz na projekciju je besplatan uz obaveznu rezervaciju mjesta putem maila: info@pou-kop.hr.

09:59h
0
Pčelica

Kino Velebit nastavlja s projektom senzornih projekcija koji provodi u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom.

Pod motom “Kino za sve i dostupno svima”, na senzornim projekcijama, što znači da će svjetla biti prigušena, a zvuk tiši, djeca mogu šetati, kretati se, donijeti svoju omiljenu igračku ili dekicu, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja, baka, djedova. Djeca koja su od najranije dobi uključena u takve aktivnosti u lokalnoj zajednici, kasnije postaju pojedinci koji su tolerantniji, te socijalno i emocionalno zrelije ličnosti.

Senzorne projekcije prenose izuzetno važnu društvenu poruku, koja se ne odnosi samo na odlazak u kino i gledanje filma, već stvaranje zajedništva među djecom, poticanje tolerancije i prihvaćanja različitosti, te širenje pozitivnih društvenih vrijednosti.

Koncept senzornih projekcija pokrenule su još 2016. godine Eva Brlek, magistra edukacijske rehabilitacije i psihoterapeut i Sandra Malenica, profesorica kroatistike i komparativne književnosti.

Na sljedećoj senzornoj projekciji u kinu Velebit prikazivat će se animirani film Pčelica Maja. Senzorna projekcija održat će se u subotu, 14. studenog, u kinu Velebit u 11 sati.

Ulaz na projekciju je besplatan uz obaveznu rezervaciju mjesta putem maila: info@pou-kop.hr.

Senzorne projekcije održavaju se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.

Foto: pou-kop.hr