PRVI INTERVJU

Klafurić želi sinergiju Slavena i navijača, napadački nogomet i pomlađivanje svlačionice, najavio je transfere

Iz njegove biografije strši osvajanje poljskog prvenstva i kupa s Legijom.

09:19h
0
Foto: NK Slaven Belupo

Ranije tijekom jučerašnjeg dana neslužbeno smo saznali kako će potpis na ugovor sa Slaven Belupom staviti trener Dean Klafurić i tako na klupi koprivničkog prvoligaša naslijediti Tomislava Stipića kojega je dan ranije smijenila klupska Uprava. U večernjim se satima to i dogodilo.

Odmah zatim, Klafurić je odradio prvi intervju za službene klupske stranice, rekavši kako je “dojam fantastičan” te mu drago što je “došao u tako veliki klub gdje su u prošlosti bili veliki treneri od kojih su neki kasnije postali i izbornici naše reprezentacije.”

Podsjetimo, Klafurić je, između ostaloga, bivši izbornik hrvatske seniorske ženske reprezentacije. Vodio je, pak ciparski Ethnikos, Hrvatski dragovoljac, Goricu i poljsku Legiju, a radio u zagrebačkom Dinamu, saudijskom Al-Nassru i emiratskom Al Ainu. U HNL-u dosad nije bio angažiran.

– Ciljevi kluba su pomlađivanje same momčadi, no to ne ide preko noći. Dobra je stvar što od prošle sezone imamo vrlo iskusnu momčad i ti će igrači biti jako bitni u tranzicijskoj fazi pomlađivanja. Mlađi igrači puno lakše stasaju i sazrijevaju uz toliko iskusne igrače. Nama je želja igrati prepoznatljiv i napadački nogomet te postići što bolje rezultate uz nove mlade igrače – objasnio je novi strateg.

Foto: NK Slaven Belupo
Radio je s Jedvajom, Pjacom, Brekalom, Sosom i Morom

Kako na Klafurićevoj službenoj stranici, tako i u objavi Slavena stoji da je sudjelovao u nogometnoj razvoju igrača Škole nogometa zagrebačkog Dinama, kao što su Tin Jedvaj, Marko Pjaca, Josip Brekalo, Borna Sosa i Nikola Moro.

Vodstvo koprivničkog prvoligaša, dakle, najavljuje pomlađivanje momčadi, pa je i Klafurić potvrdio kako je već bilo te će biti promjena u svlačionici. Podsjetimo, Gradski stadion Ivan Kušek Apaš napustili su Miroslav Iličić i Frano Mlinar, preselivši se u Istru 1961.

Foto: NK Slaven Belupo

– Promjena u igračkom kadru će biti. Već su neki igrači i napustili naš klub, a sigurno da će biti i pojačanja. Jako je malo vremena do početka priprema, tu ćemo utvrditi koje su nam promjene nužne, no mislim da je i trenutni kadar izrazito dobar. Imamo puno kvalitetnih igrača koji imaju itekakvu važnost u HT Prvoj ligi, a posebice u Slavenu. Uz njih i neke promjene, mislim da imamo dobar temelj za ostvarivanje ciljeva koji su pred nama – vjeruje Klafurić.

Pripreme Farmaceuta, inače, kreću u ponedjeljak, za dva dana.

– Drago mi je da je Uprava kluba u meni prepoznala trenera koji voli raditi s mlađim igračima. To mi je veliko priznanje i čast, a ja ću se truditi da to opravdam – dodaje.

Želi sinergiju s navijačima

Iz njegove biografije strši osvajanje poljskog prvenstva i kupa s Legijom.

– Stvarno sam želio raditi u hrvatskoj ligi, no nakon mog odlaska iz Dinama i povratka u Goricu, u kojoj se nisam dugo zadržao, okrenuo sam se inozemstvu, što se pokazalo kao jako dobar potez u mojoj trenerskoj karijeri. Sada sam tu u Hrvatskoj i to je ono što me čini jako sretnim, prvenstveno zbog blizine moje obitelji, a i tu se najbolje mogu izraziti što se tiče kulture i samog jezika te svojim igračima koje već poznajem od ranije lakše prenijeti svoje zamisli – govori Klafurić.

Podsjetimo, netom završena sezona domaćeg prvenstva igrala se bez publike.

Volio bih da Slaven i njegovi navijači imaju onakvu sinergiju kakvu su imali dok je klub igrao u europskim natjecanjima te kada su tu prije mene bili puno veći treneri koji su ostvarili velike rezultate. Tijekom tih rezultata navijači su uživali, a ja bih htio da tako uživaju i sada – rekao je za kraj.