Klapa Intrade, Jasmin Stavros i Danijela Martinović na Križevačkom velikom Spravišču

05:10h
0
120604-intrade

Kako doznajemo iz Turističke zajednice grada Križevaca, glavni aduti ovogodišnjeg, 45. Križevačkog velikog Spravišča, su Tomislav Bralić i Klapa Intrade, Danijela Martinović i DJ Iva Iris i Jasmin Stavros.

Spravišče se otvara koncertom HPD-a Kalnik i Tamburaškog orkestra Glazbene škole Alberta Štrige u četvrtak 14.6. u 20 sati, a nastavlja 9. Malim velikim Spraviščem u petak ujutro, 15. lipnja od 9 sati.


Tijekom tri večeri Spravišča na glavnoj se pozornici u tri nastavka odvija predstava pomirbe, svadbe i razlaza zavađenih susjeda Križevačkih purgera i Kalničkih šljivara, nastupi KUD-ova Križevaca i okolice. Subotnje jutro vrijeme je za dječje programe, dok poslijepodne imate priliku uživo upoznati četiri finalista MasterChefa koji će nam pripremiti nekoliko iznenađenja. Kasno poslijepodne rezervirano je za POOHfest, nakon kojeg slijedi koncert tamburica i zbora iz Frankenau/Austrija. Tijekom subote održava se i nekoliko sportskih programa.

120604-spravisceNedjelja je dan predstavljanja starih zanata, Svete mise uz pjevanje domaćih i gostujućih zborova u križevačkim crkvama Sv. Ane i Grkokatoličkoj katedrali, biciklijade Spravišča koja iz Križevaca odlazi u Guščerovec u posjet predstavi opsade dvora Guščerovec, da bi se vratila na kulinarski dio programa na Strossmayerovom trgu, nakon kojeg slijedi nastup križevačkh mažoretkinja i KUD-ova.

U kasno večernjem, muzičkom dijelu Spravišča gostuju Tomislav Bralić i Klapa Intrade (petak), Danijela Martinović i DJ Iva Ris (subota), Jasmin Stavros (nedjelja).

Svakodnevno se tijekom Spravišča mogu razgledati izložbe na nekoliko lokacija u gradu, prošetati ulicom slikara, posjetiti prodajni sajam malih životinja, zaviriti u Križevačke crkve Sv. Križa, Sv. Ane I Kapelu Sv. Marka, provesti se kočijama, pogledati oldtimer poljoprivrednu mehanizaciju, zabaviti se u zabavnom parku, prošetati gradom, sresti stare prijatelje i provesti se ugodno I opuštajuće za vikend.

čitam...