Nagradna igra // Klape i tambure ovog petka u varaždinskoj areni

08:49h
0
plakat

Još nas samo dva dana dijele do koncerta koji će u najljepšem hrvatskom baroknom gradu Varaždinu, ovog petka ujediniti ono najbolje što iz glazbene škrinje Damacije i Slavonije izvode naši najbolji ‘klapaši’ i tamburaši.

Velik je interes za ovaj koncert kao i svaki put kad su u pitanju ovi vrhunski izvođači, stoga požurite po svoju ulaznicu. Publika dolazi iz svih krajeva Hrvatske a naravno prednjači publika iz Varaždina, Međimurja i Podravine i sada već standardna publika iz susjedne Slovenije i Mađarske koji će napraviti i nezaboravni izlet.

Izmjenjivat će se te večeri sjeta i tuga s veseljem i srećom, sve s ciljem prenijeti publici svu dubinu i ljepotu emocija koju ovi vrsni promotori dalmatinske i slavonske baštine njeguju dugi niz godina.

– Klape i tamburice su hrvatski brendovi i takav spoj je nešto što naši ljudi, sasvim sigurno najviše vole i to sve generacije. Takav koncert nije samo glazbeni spektakl, nego i najbolji pokazatelj jedinstva hrvatskog sjevera i juga u obrani nacionalnog identiteta i hrvatske kulture. U tom smislu ovakvi koncerti su događaji za pamćenje, publika je fascinantna s kojim žarom nas prihvaćaju pjevajuči naše pjesme od početka do kraja i zaista smo presretni sto smo dio koncerta Klapei tambure u Areni Varaždin. Zapravo je gotovo sigurno da klapska pjesma uz zvuk tamburice osvaja srca i duše gdje god ima Hrvata diljem svijeta. Hvala organizatorima ovog koncerta, a najviše publici, tim dobrim i dragim ljudima koji nas uvijek dodatno motiviraju i daju apsolutni smisao našem radu! – rekao nam je voditelj klape Sveti Juraj HRM, Marko Bralić, kojeg uz njegovu poznatu i priznatu klapu možemo smatrati ‘maratoncima klapske glazbe’.

O svojim očekivanjima i viđenju same ideje ovakvog, po svemu inspirirajućeg koncerta pričali smo i s Daliborom Trabakom iz Bosutskih bećara.

– Pa, mislim da nije neobična ideja, čak naprotiv. Da ste me to pitali prije par godina onda bih Vam odgovorio da je zbilja neobična ideja, ali danas kada smo približili široj publici melos mediterana i zvuke kontinentalne Hrvatske kroz moderne arangmane, te prije par godina zajedno s našim prijateljima iz klape Cambi napravili izvstan spoj onda je definitivno odlična ideja zajedničkog koncerta tamburaša i klapa. S klapom Cambi i klapom Intrade već smo imali nekoliko zajedničkih koncerata, ali nikad pred toliko velikim brojem publike kako se očekuje u varaždinskoj Areni. Publiku na koncertu očekuje jedan pravi spektakl s puno emocija, pozitivne energije, vrhunske kvalitete kroz famozno a capella pjevanja klapa, te izvrsno muzicaranje na bisernici, braču, harmonici, mandolini i ostalim instrumentima koji u srce diraju, kako kažu naši slušatelji. Očekuju ih najbolje od tambura i najbolje od klapa. Evo, nadamo se da ćemo i mi, Bosutski Bećari, a i naši prijatelji iz klapa i tamburaških sastava velika očekivanja publike iz Varaždina, Međimurja i Podravine opravdati. Osim spoja klape i tambure publika će moći vidjeti i čuti kako to zvuče tambure kada se udruže sa modernijim instrumentima kao što su bubanj, klavijature i francuska harmonika, koje Bećari redovno koriste na koncertima. Izvest ćemo naravno naše pjesme, a nekoliko od njih su: Sad kada došla si, Želim te noćas, Samo me jednom pogledaj, Ti i ne znaš, a naravno da ćemo u program uvrstiti i nekoliko pjesama koje mi rado sviramo, a obrade su, i tu će biti i pjesma, dvje za koje će se mnogi iznenaditi misleći da je to nemoguće izvesti na tamburama. Mi ćemo im dokazati da se na tamburama može zbilja sve odsvirati. – rekao je Dalibor Trabak.

Za emocionalne i duhovne pripreme te za doživljaj nadolazećeg koncerta, o kojem se naveliko priča upitali smo i barda klapske scene Peru Kozomara, koji će nastupiti zajedno sa svojom klapom Rišpet.

– Što se tiče klape Rišpet publika može očekivati gomilu dobrih dalmatinskih „vibracija”. Neka dođu u Arenu u što većem broju, nastupamo s našim dragim kolegama, a ovaj put uz nas će nastupiti i tri tamburaška sastava. Ideja koncerta je izvanredna, a klapa Rišpet će dati sve od sebe. Mandolina i tamburica zajedno, to je jako lipa kombinacija i znam da će Arena u Varaždinu pjevati sve pjesme sa svim izvođačima. U to sam siguran. Rišpet će pjevati “Sunce mi od tebe dolazi, “Projdi mojom kalom”, “Ćaća”, “Lumin” i naravno “Kad je pošla ća”. Mi bi naravno najrađe promovirali naš cijeli novi cd koji je ima par dana u prodaji, no nažalost neće biti vremena za to – u svom poznatom stilu izjavio je Pero Kozomar.

Na sve ovo, možemo samo dodati kako organizator obećava vrhunsku produkciju, bajkovitu scenografiju, dobar razglas, a vi dođite i uživajte u jednoj divnoj prosinačkoj večeri.

NAGRADNA IGRA

U suradnji s ogranizatorom čitateljima poklanjamo dva puta po dvije ulaznice. Sve što treba je poslati svoje podatke (ime, prezime, adresu, br. telefona) na našu email adresu nagradna@koprivnica.net s naznakom “Za nagradnu igru – Klape i tambure”. Dvoje najbržih sretnika nagrađujemo s ulaznicama.

Dobitnici:

1. Kristina Krušlin Bujan

2. Snježana Štefan