SAJAM JEDEM ZDRAVO

Klimatski tjedan započeo na tržnici, degustacijom domaćih proizvoda

12:15h
0
Otvorenje Klimatskog tjedna // Foto: Goran Generalić
Otvorenje Klimatskog tjedna // Foto: Goran Generalić

Posebna atrakcija bili su mali Nemčići, koji su predstavili svoj projekt Svaki tjedan, deterdžent jedan.

Na koprivničkoj Gradskoj tržnici jutros je svečano otvoren šesti Koprivnički klimatski tjedan, manifestacija kojom se podiže svijest javnosti o opasnosti od klimatskih promjena, potrebi osobnog i zajedničkog djelovanja u smjeru smanjivanja negativnog utjecaja na klimu te mjerama prilagodbe novim uvjetima.


Tom je prigodom u prijepodnevnim satima održan Sajam zdrave prehrane “Jedem zdravo” u organizaciji Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac, u povodu obilježavanja Dana Komunalca. Posjetitelji su imati priliku uživati u degustaciji raznih domaćih proizvoda – prirodnih sokova, meda i pčelinjih proizvoda, čičoka, aronije i zdravih namaza od hummusa i povrtnog mixa. Bila je to promocija zdravlja i zdravih proizvoda vrijednih proizvođača hrane, zahvaljujući kojima Gradska tržnica ima bogatu ponudu zdrave hrane po vrlo pristupačnim cijenama. Izlagali su OPG Petričec, OPG Čižmešija, OPG Jerešić, Sana delikatese, Restoran Klas, OŠ A.N. Gostovinski PŠ Reka te Srednja škola Koprivnica.

Nemčići na Klimatskom tjednu // Foto: Goran Generalić
Nemčići na Klimatskom tjednu // Foto: Goran Generalić

Posebna atrakcija bili su mali Nemčići, koji su predstavili svoj projekt Svaki tjedan, deterdžent jedan.
– Izrađujemo prirodne deterdžente jer tako pomažemo prirodi da bude zdravija, a njezin se ogrtač što prije poboljša – rekla je učenica Mateja, te pojasnila da sredstvo za čišćenje rade iz prirodnih sapuna, sode bikarbone i kišnice.

– Računamo na to da će ovakav način prodaje zdrave hrane zaživjeti tijekom cijele godine, u skladu s našim planom da tržnicu oživimo i povećamo broj posjetitelja – rekla je predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb. Koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak pohvalila je proizvođače koji proizvode zdravu hranu, kao i najmlađe koji su pokazali kako se ispravno čuva okoliš.

čitam...