Renesansni festival

Klinci će na bedemima moći uživati u Dječjem renesansnom kraljevstvu

09:25h
0
Ilustracija - ovogodišnji Renesansni festival privukao je velik broj gostiju u Koprivnicu
Renesansni festival // Foto: arhiva

Klinci će tri dana moći uživati u igri, plesu, kreativnim radionicama, vilinskim čarolijama, mačevanju i lutkarskim predstavama.

Među brojnim atrakcijama na ovogodišnjem Renesansnom festivalu, koji se na koprivničkim bedemima održava od 26. do 28. kolovoza, naći će se i raznovrsni sadržaji za najmlađe.

Zahvaljujući istoimenom projektu Društva naša djeca, kojeg je podržao i Grad Koprivnica, proglašeno je posebno dječje renesansno kraljevstvo, u kojemu će sva tri dana klinci uživati u igri, plesu, kreativnim radionicama, vilinskim čarolijama, mačevanju i lutkarskim predstavama.

Brojni volonteri Društva naša djeca, OŠ Braća Radić i OŠ Antun Nemčić Gostovinski, djeci će pomagati u izradi lutaka kralja i kraljice od papira i krpa, crtanju drvenim ugljenom, pletenju cvjetnih vjenčića, animaciji lutaka, oslikat će dječja lica veselim crtežima, a posebno će atraktivna biti izrada renesansnih pletenica i ukrašavanje kose, koje će predstaviti gošća iz Etiopije.

Pripremljene su i dvije predstave, lutkarska – Princeza i žabac i dramska – Igre prijestolja.

Posebnu pak zabavu klincima će pružiti slikar i autor priča o Koprivku, Branko Dolenec, uz čiju pomoć će djeca na velikom zidu slikati prizore iz renesanse.

Detaljan raspored aktivnosti u Dječjem renesansnom kraljevstvu možete pogledati ovdje.