Radno proljeće

Kloštar Podravski rekonstruira cestu od Kozarevca do Prugovca, a u tijeku su i obnove, gradnje i uljepšavanja diljem općine

Radi se o nerazvrstanoj cesti, a sredstva za njenu obnovu dobivena su u stopostotnom iznosu od Ministarstva regionalnog razvoja u sklopu mjere 07.

13:00h
0
Foto: Facebook

U općini Kloštar Podravski uskoro će biti rekonstruirana cesta Kozarevac-Prugovac, vrijedna 1,7 milijun kuna.

Kako nam je rekao načelnik Siniša Pavlović, posao je dobio P.Z.C. Bjelovar i radovi bi trebali uskoro krenuti.

– Otprilike početkom lipnja krenut će se s radovima, a očekujemo da će do kraja tog mjeseca biti i gotovo. Ne radi se o posebno dugoj cesti, oko 2,8 kilometara, tako da će definitivno biti brzo – rekao je načelnik.

Radi se o nerazvrstanoj cesti, a sredstva za njenu obnovu dobivena su u stopostotnom iznosu od Ministarstva regionalnog razvoja u sklopu mjere 07.

Osim projekta rekonstrukcije ceste Kozarevac-Prugovac, odobren je projekt za adaptaciju i uređenje prostora za javnu namjenu u zgradi mješovite namjene u Kloštru Podravskom, odnosno prostor jedinice lokalne samouprave, vrijedan 300.000 kuna.

PORA LAG
Siniša Pavlović // Foto: Ivan Brkić

– Imamo puno projekata, gradimo dječje igralište u Kozarevcu, obnavljamo ogradu groblja, gradimo još jedno parkiralište u Prugovcu, uređujemo centar općine, postavljamo nove klupe, a prijavili smo i mnogo projekata na razna ministarstva – nabraja načelnik Pavlović.

Prijavljena su i tri projekta Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, i to energetska obnova vatrogasnog doma u Kloštru Podravskom, vrijednosti 452.000 kuna, energetska obnova Društvenog doma u Budančevici, vrijednosti 647.000 kuna te energetska obnova zgrade nogometnog kluba Mladost od 786.000 kuna.

U Kozarevcu će se graditi i dječje igralište za iznos od 183.000 kuna, obnavlja se ograda groblja, a već je izgrađeno i otvoreno novo dječje igralište u Budančevici u koje je uloženo više od 670.000 kuna. Djeca imaju i 1,6 milijuna kuna vrijedan Dječji vrtić Kloštar Podravski, koji je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 859.000 kuna.

Od ostalih projekata vrijedi spomenuti ugrađenu vanjsku stolariju na društvenom domu u Kloštru Podravskom, vrijednu više od 173.000 kuna, te uličnu LED rasvjetu za 210.000 kuna

čitam...
Loading...