Dan ružičastih majica

Kloštranski učenici snimili spot za pjesmu “Ne rugaj se” i tako digli glas protiv vršnjačkog nasilja

Kroz video spot kloštranskih učenika prepjevavši pjesmu „Ne rugaj se“ te kratkih skečeva , upoznati su i roditelji sa činjenicom da njihova djeca idu u školi koja se bori protiv vršnjačkog nasilja te da se u njoj ne tolerira nikakav oblik nasilja.

09:16h
0
Škola u Kloštru // Foto: OŠ Kloštar Podravski

Osnovna škola Kloštar Podravski prošle se godine priključila projektu Dana ružičastih majica. Tako se i ove godine odlučila pridružiti mnogobrojnim školama u obilježavanju 22. veljače.

Učitelji razredne nastave, razrednici i stručni suradnici intenzivno su provodili radionice educirajući djecu o vršnjačkom nasilju, što je ono i kako se ponijeti u određenim situacijama u slučaju da su žrtva, promatrač ili nasilnik.

– Posebno nam je važno da učenici-žrtve osjete da nisu sami i da će im pomoć uvijek biti pružena. Nošenjem ružičastih majica na taj dan šaljemo snažnu poruku „Stalo nam je!“ – kaže učiteljica Ivana Suzić.

Kroz video spot kloštranskih učenika prepjevavši pjesmu „Ne rugaj se“ te kratkih skečeva , upoznati su i roditelji sa činjenicom da njihova djeca idu u školi koja se bori protiv vršnjačkog nasilja te da se u njoj ne tolerira nikakav oblik nasilja.

– Nastavit ćemo raditi na prevenciji istog u našoj školi. U slučaju pojave vršnjačkog nasilja pomoći ćemo nasilniku da promijeni svoje ponašanje, ali i žrtvi. Žrtva nikad neće ostati sama – dolazi iz škole Kloštar Podravski.

Učenički radovi // Foto: OŠ Kloštar Podravski

Škola pokušava kroz svoje aktivnosti, programe i projekte sagraditi zdravo i pozitivno okruženje u kojem ćemo se svi osjećati zadovoljno, sigurno i prihvaćeno bez obzira na različitosti.

Poseban angažman oko realizacije projekta dali su učenici od prvog do osmog razreda te učitelji Mate Alvir za snimanje spota i fotografija, vjeroučitelj Josip Ris svirajući za potrebe spota, Ivan Nemet snimanjem iz zraka te učiteljica Danijela Jakelić oko organizacije zajedno sa koordinatoricom cijelog projekta učiteljicom Ivanom Suzić.

U ovoj školi ističu kako živimo u svijetu u kojem je prisutno nedovoljno poštovanja te prihvaćanja i uvažavanja različitosti među ljudima.

– Što očekivati od djece čija ponašanja su odraz naših ponašanja Moramo se potruditi razvijati pozitivno okruženje u kojem će djeca odrastati i biti odgajana. Zato je važno da se što više škola uključi u obilježavanje Dana ružičastih majica svake godine zadnje srijede u veljači. Jer stalo nam je. Zar ne? – apel je osnovne škole iz Kloštra Podravskog.