Knjižnica bogatija za 600 novih naslova na engleskom jeziku

08:51h
0
AmeričkoveleposlanstvokoprivničkojKnjižnicidoniralookoknjigaedukativnogkarakteranaengleskomjeziku;Foto:IvanBrkić

Dječji odjel Knjižnice i čitaonice ”Fran Galović” Koprivnica bogatiji je za oko 600 dječjih knjiga edukativnog karaktera na engleskom jeziku za predškolski i školski uzrast. Pet setova knjiga edukativnog karaktera donacija su Američkog veleposlanstva koprivničkoj Knjižnici. Donacije knjiga na engleskom jeziku Američko je veleposlanstvo predvidjelo za po jednu knjižnicu u svakoj županiji u Hrvatskoj.

– Veliki broj djece čita literaturu razne tematike na engleskom jeziku, tako da je ova donacija uistinu neizmjerno značajna jer je njome znatno povećan izbor literature edukativnog karaktera koja će zainteresirati naše korisnike – napomenula je voditeljica Dječjeg odjela Knjižnice Danijela Petrić.

Donaciju je koprivničkim knjižničarima uručio Ken Wetzel, pomoćnik savjetnika za odnose s javnošću u Veleposlanstvu SAD u Hrvatskoj. Zamjenica gradonačelnika, Vesna Želježnjak istaknula je da je vrijednost knjiga neprocjenjiva jer omogućuju obrazovanje najmlađim korisnicima knjižnice.

– Naša knjižnica s Američkim veleposlanstvom ima izrazito dobru suradnju što je iznimno važno budući da nove potrebe nastaju na dnevnoj bazi. Uvelike nam pomažu u edukaciji knjižničara u području novih medija što uslugu Knjižnice dovodi na viši nivo – istaknula je ravnateljica Gradske knjižnice, Dijana Sabolović-Krajina.