NIZ PRIZNANJA

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica je među tri najbolje na svijetu: “Ponosni smo, jedan od najvećih uspjeha”

Pobjednici u svim kategorijama bit će objavljeni krajem svibnja.

15:46h
0
Koprivnička knjižnica i čitaonica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin
Knjižnica i čitaonica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica svako malo primi jednu od hvalevrijednih nagrada za njihov, pokazalo se više puta, hvalevrijedan rad. Stoga, ne iznenađuje ulazak u uski krug knjižnica nominiranih za međunarodnu nagradu knjižnice godine u 2021. godini prema izboru London Book Faira, odnosno Londonskog sajma knjiga.

Objasnili su kako je riječ o jednome od najvećih i najpoznatijih sajmova knjiga i nakladništva u svijetu koji svake godine dodjeljuje nagrade u sedam kategorija u suradnji s Publishers Associationom. O ulasku u uži izbor odlučuje ocjenjivački sud sastavljen od niza stručnjaka pojedinih područja. Uz koprivničku knjižnicu, u kategoriji za knjižnicu godine nalaze se knjižnice Ghana Library Authority iz Gane te Kenya National Library Services – Embu Branch iz, jasno je, Kenije.

– Već ulaskom među tri nominirane, koprivnička knjižnica ostvarila je izniman uspjeh i pokazala da je zasigurno najbolja knjižnica u Hrvatskoj koja svojim programima i aktivnostima pokreće cijelo društvo i knjižničarsku zajednicu prema naprijed. Ovime je ponovo pokazala izniman doprinos društvenom i kulturnom životu lokalne zajednice te se pozicionirala kao predvodnica kulturnog života u gradu Koprivnici i šire – poručuju, dodajući.

– Ponosni smo i sretni što je rad naše knjižnice i knjižničara prepoznat i u međunarodnim okvirima, a ulazak u uži izbor predstavlja jedan od najvećih uspjeha knjižnice posebno zato što je ostvaren u izazovnim vremenima pandemije bolesti COVID-19 s kakvima se knjižnice nikad nisu suočavale – stoji u priopćenju knjižnice koje potpisuje ravnatelj Karlo Galinec.

Pobjednici u svim kategorijama bit će objavljeni krajem svibnja.