Putovanje u Bruxelles

Knjižničar Petar Lukačić na pokretanju Erasmusove kampanje predstavljao Hrvatsku

Njegovo iskustvo razmjene i rad u višestruko nagrađivanoj koprivničkoj knjižnici, uočili su organizatori kampanje te su ga pozvali na svečano pokretanje kampanje.

09:32h
0
erasmus brussels
Petar Lukačić na edukativnom putovanju // Foto: knjižnica Fran Galović

Knjižničar Petar Lukačić iz koprivničke knjižnice Fran Galović prošle je subote sudjelovao u Bruxellesu na svečanom početku kampanje povodom 30. obljetnice programa Erasmus+.

Kampanja će se provoditi tijekom ove godine u svim zemljama koje sudjeluju u programu Erasmus, uključujući i Hrvatsku, s ciljem informiranja što većeg broja potencijalnih, budućih korisnika.

U okviru Grundtvig programa EU za mobilnost, posjete i razmjene Lukačić je 2013. godine proveo 10 dana u Finskoj promatrajući rad kolega knjižničara u Helsinkiju i Sastamali. Njegovo iskustvo razmjene i rad u višestruko nagrađivanoj koprivničkoj knjižnici, uočili su organizatori kampanje te su ga pozvali na svečano pokretanje kampanje. Tako je naš knjižničar, zajedno s više korisnika programa iz svih zemalja Europske unije, predstavljao Hrvatsku.

Erasmus+ najveći je program Europske unije za područje obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta u kojem će, prema planu, u razdoblju od 2014. do 2020. godine, mogućnost za sudjelovanje imati oko četiri milijuna ljudi.

Erasmus+ u Bruxellesu // Foto: knjižnica Fran Galović

Prema najnovijim podacima, u 2015. godini u inozemstvu na programima obrazovanja, osposobljavanja, usavršavanja i volontiranja bilo je 678.000 ljudi, a EU je s oko dvije milijarde eura financirala 19.600 projekata u kojima je sudjelovalo 69.000 organizacija.

Petar Lukačić i ostali pozvani korisnici Erasmusa istaknuli su kako im je program omogućio da se razvijaju osobno i profesionalno, sazriju, upoznaju drugu kulturu, stvore poznanstva, usavrše znanja i nauče jezik, što je nekima pomoglo da dođu do prvog zaposlenja i budu uspješni u poslovnom životu.

Više informacija o samom programu dostupno je na mrežnoj stranici koju je Europska komisija pokrenula za potrebe kampanje.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW