JOŠ JEDNA PRILIKA ZA USAVRŠAVANJE

Knjižničarima odobren Erasmus+ projekt Putujuće knjižnice bez granica, svoje znanje će usavršavati u Španjolskoj

Na žalost, zbog aktualne situacije s pandemijom koronavirusa, mobilnost u Španjolsku koja je bila planirana već za jesen ove godine, morat će se odgoditi za najmanje 6 mjeseci.

12:41h
0
Ljiljana Vugrinec i Silvija Perić // Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Agencija za mobilnost i programe Europske unije objavila je rezultate natječaja, odnosno prijavljenih projekata. Među odobrenim projektima je i prvi Erasmus+ projekt Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja pod nazivom Putujuće knjižnice bez granica.

Tako je predsjednici Društva, Silviji Perić, višoj knjižničarki iz Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica i Ljiljani Vugrinec, knjižničarskoj savjetnici iz Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica za provođenje projekta odobrena u cijelosti zatražena financijska potpora u iznosu od 3.842 eura.

Projekt uključuje mobilnost u Španjolsku u trajanju od 9 dana, gdje će sudionice projekta boraviti u studijskom posjetu katalonskim gradovima Barceloni i Lleidi te posjetiti niz knjižnica i upoznati se s njihovom radom i programima, s posebnim naglaskom na organizaciju i djelovanje bibliobusa. Krajnji cilj mobilnosti je poboljšati usluge za odrasle korisnike knjižnica na području Društva, posebno u ruralnim područjima, i to osobito unapređivanjem rada i usluga pokretnih knjižnica – bibliobusa u regiji.

Na žalost, zbog aktualne situacije s pandemijom koronavirusa, mobilnost u Španjolsku koja je bila planirana već za jesen ove godine, morat će se odgoditi za najmanje 6 mjeseci. No, bez obzira na to, i ovaj projekt još je jedna izvanredna prilika knjižničarima iz naše regije za širenje međunarodnih kontakata i suradnje te stjecanje dragocjenog iskustva i znanja o radu drugih knjižnica u Europi, kako bi stečena znanja mogli iskoristiti za unapređivanje usluga vlastitih knjižnica, ali i prenijeti iskustva drugim knjižnicama u regiji i u Hrvatskoj, pa i šire.

čitam...