financiranje projekata

Knjižnici i čitaonici Pitomača odobreno 39 tisuća kuna

10:31h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Knjižnici i čitaonici Pitomača odobreno je 33.000,00 kn za nabavu knjižne i neknjižne građe.

Ministarstvo kulture odobrilo je financiranje tri projektna prijedloga Knjižnice i čitaonice Pitomača u ukupnom iznosu od 39 tisuća kuna.

Pod kategorijom Program knjižnične djelatnosti za 2017. godinu, dodijeljena su sredstva za projekt naziva Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa 2017.

Aktivnostima projekta obilježit će se Međunarodni dan bijelog štapa 2017.  čime će se nastaviti tradicija osvještavanja i senzibiliziranja šire javnosti o slijepim i slabovidnim osobama na području općine Pitomača putem organizirane javne tribine i kazališne predstave u izvedbi glumaca kazališta slijepih. Partner na projektu ukupne vrijednosti oko 10 tisuća kuna je Općina Pitomača, a od Ministarstva kulture odobreno je tri tisuće kuna

Drugi projekt iz iste kategorije kojem su odobrena sredstva je Noć knjige 2017.  kojim će se Knjižnica i čitaonica Pitomača, uz partnera Općinu Pitomača, treću godinu zaredom priključiti obilježavanju manifestacije koja se održava diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je oko 10 tisuća kuna, a Ministarstvo kulture sufinancira isti s tri tisuće kuna.

Također, Knjižnici i čitaonici Pitomača odobreno je 33.000,00 kn za nabavu knjižne i neknjižne građe.

Projektni prijedlozi izrađeni su uz pomoć tvrtke DRAFT d.o.o. iz Pitomače.

čitam...
Loading...