NZSP, SH, PZ i ORaH

Koalicija Nema prodaje u Križevcima predstavila svoje kandidate, ideje i program

09:39h
0
Kandidati koalicije Nema prodaje // Foto: Dražen Lukinović

Ovu županiju smo izabrali za mjesto predstavljanja jer je osvajač dvaju zlatnih medalja: u kategoriji blokiranih stanovnika i u kategoriji nezaposlenih radno sposobnih, rekao je Ivan Pokupec.

Koalicija Nema prodaje, koju čine NZSP, SH, PZ i ORaH, u subotu u Križevcima predstavila je svoje kandidate za drugu izbornu jedinicu i tom su prilikom istaknuli na što će se fokusirati u svojoj predizbornoj kampanji i što nude svojim biračima.

– Nalazimo se ispred zgrade Čelika, koji je nekada zapošljavao 1000 ljudi, a danas je simbol „uspješnog“ vladanja ne samo u Koprivničko-Križevačkoj županiji, već i diljem Hrvatske. Ovu županiju smo izabrali za mjesto predstavljanja jer je osvajač dvaju zlatnih medalja: u kategoriji blokiranih stanovnika i u kategoriji nezaposlenih radno sposobnih. Odličja su osvojena pod dugogodišnje dremljivim okom trenera: Vesne Željeznjak iz stranke Socijalno Demografske Propasti i Branka Hrga iz Hrvatskog Sumraka Sela. Situacija je neznatno bolja u Bjelovarsko-Bilogorskoj, koja tek stagnira, dok na istoku Zagreba i u Đurđevcu očekujemo gospodarski procvat nakon izgradnje 30-tak fontana – oštro je počeo svoj govor Ivan Pokupec iz stranke Slobodna Hrvatska.

Dražen Lukinović i Ivan Pokupec // Foto: Dražen Lukinović
Dražen Lukinović i Ivan Pokupec // Foto: Dražen Lukinović

Nakon uvodne riječi naglasio je da koalicija ima razrađen program koji tek treba dobiti šansu da bude realiziran pa je umjesto toga rekao nekoliko riječi o ljudima u koalciji i onome što obećavaju.

– Oko mene sjede blokirani, nezaposleni, umirovljenici, branitelji, studenti… Zajedničko im je samo jedno: mogli su se do sada uhljebiti preko HDZ-a, SDP-a ili bilo kojeg od njihovih satelita (HSS, MOST-a, HSLS, Laburista…), pognuti glave i ne talasati. No umjesto toga su iz nekih samo njima poznatih razloga odlučili tom anti-ljudskom sustavu pružiti otpor. I ne sumnjajte, zbog toga trpe na poslu, u društvu, pred institucijama ove države. Kao nositelj ove liste mogu obećati samo 3 skromne stvari. Ukoliko postanem vaš zastupnik, dajem vam riječ da ću svoj utjecaj koristiti za borbu protiv tajkuna, bankara, politikanata i svih institucija preko kojih tlače blokirane, male poljoprivrednike, samohrane roditelje, umirovljenike i osobe s invaliditetom (poput FINA-e, lokalnih sudova, banaka i otkupljivača poljoprivrednih proizvoda); pola zastupničke plaće tijekom cijelog mandata uplaćivati na račun udruga koje zastupaju navedene socijalno ugrožene skupine s područja II. izborne jedinice; birače putem interneta na dnevnoj bazi obavještavati o mojim političkim planovima i aktivnostima, javno i transparentno – rekao je Pokupec.

Prisutnima se također obratila i Biserka Frkač, četvrta na listi iz kvote stranke ORaH, koja je istaknula lokalne kandidate koji su na listi te uspjeh stranke u malim sredinama, kao i brigu za održivi razvoj Hrvatske, koji im je jedan od primarnih ciljeva.

čitam...
Loading...