Košarkaški turnir prijateljstva u Koprivnici i Đurđevcu

10:27h
0
U organizaciji Ženskog košarkaškog kluba Koprivnica, suorganizaciji KK Mladost iz Đurđevca, a pod pokroviteljstvom Županije Koprivničko-križevačke, Grada Koprivnice, i Županijskog košarkaškog saveza, od 18. do 20. rujna, 2009. godine održat će se veliki međunarodni Turnir prijateljstva.

Sudjelovat će Hemofarm iz Srbije, Reyer iz Italije, Nadezda iz Rusije i Šibenik Jolly JBS iz Hrvatske. Sve su to ekipe višestruke prvakinje ili viceprvakinje svojih država.

Poznato je da sve više vrhunskih ekipa inzistira na pripremama u kontinentalnim dijelovima, a danas je već i ŽKK Koprivnica poznata po rapidnom rastu rezultata, a posebice po uvjetima organizacije vrhunskih sportskih manifestacija na regionalnoj, državnoj i međunarodnoj razini, pa i to je jedan od elemenata dobivanja organizacije ovakve manifestacije.

U petak 18. rujna u Đurđevcu u Sportskoj dvorani Srednje škole s početkom u 16 sati igrat će Nadezda i Šibenik Jolly, a u poluvremenu ovog susreta uz nazočnost svih ekipa i gostiju izvršit će se svečano otvaranje turnira. Istog dana u koprivničkog Sportskoj dvorani Srednje škole s početkom u 20 sati igrat će Reyer i Hemofarm.

U subotu u Đurđevcu u 16 sati igra se treći susret turnira između Hemofarma i ekipe Šibenik Jolly, a u Koprivnici s početkom u 19 sati igraju Nadezda i Reyer.

U nedjelju se kompletan program seli u koprivničku dvoranu u kojoj s početkom u 17 sati igraju Reyer i Šibenik Jolly, a u 19 sati na rasporedu je posljednja utakmica turnira između Hemofarma i Nadezde.

Oko 20,30 sati počet će svečano zatvaranje turnira, uz nazočnost predstavnika svih pokrovitelja i gostiju, i u sklopu kojeg će biti izvršena proglašenja, dodjela ekipnih i pojedinačnih nagrada, kao i poklona od strane domaćina svim sudionicima turnira. U sklopu turnira, posebice završni dan u program su uključene plesne skupine, navijačice, mažuretkinje i Hrvatsko srce u narodnim nošnjama iz Hlebina.

Organizirani dolazak na utakmice za sve muške i ženske košarkaške klubove iz cijele Regije Sjever i djecu osnovnoškolskog uzrasta je besplatan ulaz, a za ostale posjetitelje ulaz je simboličnih 10 kuna.

čitam...