Smrt na cesti

KOBNA NESREĆA Pijana vozačica prestizala, izgubila kontrolu i usmrtila biciklista, sudit će se i njoj i drugom vozaču

Nesretni 79-godišnjak zadobio je teške ozljede od kojih je preminuo u bolnici 9. veljače.

12:00h
0
Ilustracija // Foto: Mateo Alečković

Dvoje ljudi odgovarat će pred zakonom zbog smrti 79-godišnjaka u prometnoj nesreći u Kaštelancu, koja se dogodila u siječnju ove godine.

Kako kažu iz Županijskog državnog odvjetništva, koje je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 38-godišnjakinje i 37-godišnjaka, spomenuta žena je vozila pod utjecajem od najmanje 1,7 promila alkohola u krvi. Počela je pretjecati automobil koji je vozio 37-godišnjak, na dijelu kolnika s punom linijom i u nepreglednom desnom zavoju.

– Osnovano se sumnja kako tijekom pretjecanja, zbog alkoholiziranosti, nije bila u stanju držati vozilo unutar kolnika, već je lijevim kotačima prešla na lijevi betonski rubnik, a zatim je u nastojanju da vrati svoje vozilo na kolnik prešla vozilom natrag na desnu prometnu traku i time prepriječila put automobilu kojeg je pretjecala, pa je došlo do kontakta između tih vozila nakon kojeg se vozilo 38-godišnjakinje destabiliziralo i sletjelo udesno izvan kolnika te udarilo u betonsku ogradu, a zatim i u bicikl kojim je upravljao 79-godišnjak – navode iz Odvjetništva.

Nesretni 79-godišnjak zadobio je teške ozljede od kojih je preminuo u bolnici 9. veljače. Također, sumnja se i da je 37-godišnjak koji je bio u drugom automobilu otišao s mjesta događaja i nije pružio biciklistu nikakvu pomoć, iako je vidio prometnu nesreću i bio svjestan da je oštećenik nastradao u nesreći.

čitam...