Kolumna: Judy Smrček Lelek // Prihvaćanje je put do vašeg mira

13:09h
0
Kulumna-Judy-Smrcek-Lelek

Prihvaćate li vi situacije u svom životu ili se borite s umom, razmišljate, ne spavate zbog toga? Imate izbor, zapravo imate smo dva izbora – ne prihvatiti i prihvatiti. Sve je opet na vama, a ne da prebacujemo odgovornost na drugu osobu, ustanovu ili slično. Tu se ograđujemo i tako ne moramo ništa činiti. Jer kriv je netko drugi, mi ne možemo ništa.

Zato vjerujem da bi bilo jako dobro prvo se preispitati i onda učiniti baš sve što je u našoj moći i tada otpustiti i čekati, biti strpljivi. Zapravo prihvatiti. Jer za sve treba vrijeme, vrijeme za sijanje i vrijeme za branje. Isto tako znam da je svaka situacija privućena od nas samih, bilo to svjesno ili nesvjesno, bilo to od prije puno godina ili od jučer. Jer ono o čemu razmišljamo,  to i osjećamo i privlačimo.

Situacija koja je ušla u vaš  život je tu da nešto naučite, da spoznate, da rastete duhovno i mentalno. Zato je dobro prihvatiti je i vidjeti što možete naučiti. Smireno i strpljivo prihvatiti, učiniti što je u vašoj moći.  Ili, kao što rekoh, ima još jedna mogućnost ne prihvatiti je i tada se mučiti. Mozak vrti tu situaciju dvadesetičetiri sata. Ne vidite, ne čujete ništa drugo. Samo zuji u glavi kao roj pčela. To je prestrašan osjećaj, jer tada ne vidite ni rješenje kada vam dođe. Želim vam reći da je život tako kratak, tako lijep, tako jednostavan. Ali mi si sami kompliciramo.

SAMO ČINITE ONO ŠTO VAM DAJE DOBAR OSJEĆAJ. SLUŠAJTE SRCE I DUŠU.

Prihvatite, zagrlite vaše situacije, zahvalite, učite.

Naš mozak voli komplicirati, jer on ne poznaje ljubav, smijeh, sreću. On voli govoriti sutra, sutra. No, dokle god ste u sutra ili jučer, nećete prihvatiti situaciju. Zato vaše srce i vaša duša žele samo ljubav, sreću, mir, zadovoljstvo,smijeh, pjesmu, ples. Sve da budete vi kao osoba sretni.

Jeste li bolesni? Možete li što promijeniti? Promijenite. Ne možete li? Prihvatite.

Možda je bolest došla da se odmorite, jer niste sami znali stati. Možda kroz bolest spoznate koje su vrijednosti ovog divnog  života. Možda se vi trebate mijenjati.

Nemate novca koliko bi željeli imati? Gdje ste pogriješili u prošlosti? Jeste li digli lipu koja je pala na pod? Zahvaljujete li na tome što imate, pa makar je to malo?

Želite li možda nešto što ne osjećate? Možda ste trošili previše i niste cijenili novac.

Prihvatite, dajte sve od sebe da promijenite, činite nešto. Smireno i strpljivo.

Možda vam se situacije događaju da bi mogli razumjeti druge ljude koji se nađu u tome i pomoći im. Ili ste u tuđim životima osuđivali takve situacije i onda su se dogodile i vama, da bi shvatili.

Moj savjet je – uzmite svu odgovornost na sebe, što god se događalo u vašem životu.

Vaš život je samo vaša odgovornost. Moj život je moja odgovornost.

PRIHVATITE!

čitam...
Loading...