Kolumna: Judy Smrček Lelek // Sjetva i žetva

06:25h
0
Kulumna-Judy-Smrcek-Lelek

Jeste li razmišljali koliko ste u životu nečega posijali? Koliko ste u životu nečega pobrali?


Vjerujete li da koliko sijete, toliko i berete? Što vi sijete? Sijete li vrijeme ili stalno ponavljate kako nemate vremena? Sijete li svoje vrijeme za svoju obitelj, za svoje prijatelje, za bilo koga tko traži vaše vrijeme? Ako upotrebljavate frazu nemam vremena, jeste li primijetili da vremena  imate sve manje?

Znači, kada vas netko pita da mu poklonite malo svoga vremena, učinite li to ili ga ignorirate i kažete da ga nemate? Granice o davanju i sijanju sami procijenite. Uvijek imajte vremena.

Posijete li svoje vrijeme za neku stariju osobu, samo da ju obiđete i malo poslušate? Jeste li pomislili da će te i vi jednog dana biti stariji i možda u sličnoj situaciji?

No, nikada nemate vremena? Vjerujte da ćete ga na taj način imati još manje. Vaše vrijeme će nestati. Jer ako ne sijete, nećete ni brati. I sami znate kako to ide. To je zakon prirode. Ako posijete zrno žita, dobijete cijeli klas. Ako posijete jedno zrno kukuruza, dobijete cijelu lat.

Ako ne posijete, nema ničega.

Sijete li ljubav? Neki ljudi kukaju cijeli život, fali im ljubavi, nemaju je. No, tko zna koliko su ljubavi sijali. Koliko su je posijali oko sebe kroz život, toliko ljubavi i  beru. To je zasigurno istina, jer to je zakon Svemira, to je zakon života.

Ljubav sijete zagrljajima, lijepim djelima, lijepim riječima, razumijevanjem, blagim razgovorima, osmjesima, pohvalama. Sijete i sijete, a ona raste, raste. Kako je to divno! I tada berete.

Koliko ste zagrljaja podijelili, toliko ćete ih i pobrati. Koliko ste novaca posijali, toliko ćete i pobrati. Koliko ste puta podijelili svoj novac za pomoć i potrebe drugima ili pak nekome kupili nešto i poklonili? Ako se novac širi i sije, on i raste. Ako ga čvrsto i sebično držite, doći će dan kada ćete ostati bez njega. Ako dajete s ljubavlju, uvijek će se vratiti, umnoženo. Možda ne na način kako ste vi zamislili, ali definitivno će posijano narasti na način koji je najbolji za vas. To naš um teško razumije, ali zakon Svemira radi na taj način. Vi ne brinite.

Sijte otvorena srca i s ljubavlju, jer se samo tada bere, jer se samo tada vraća. Nemojte sijati

zbog svojeg ega ili drugih ljudi.

Sve posijano s ljubavlju i od srca brati ćemo umnoženo. Sve što više čuvate za sebe i stiskate k sebi, toga ćete imati sve manje. Bilo to vrijeme, ljubav, novac, mir, sreća, zdravlje.

Ako nemate zdravlja, pokušajte što manje govoriti o tome te pomažite bolesnim osobama, koliko god možete. Na taj način sijete zdravlje i doći će i vaša berba zdravlja. Ako govorite da nemate zdravlja, manje ćete ga imati.

Zato sijte sve što imate u sebi. Sijte i doći će vaša berba. Berba svega što posijete u tuđe živote, doći će i u vaš život.

čitam...