Kolumna: Judy Smrček Lelek // SPOKOJ

06:20h
0
Kulumna-Judy-Smrcek-Lelek

Postoji li lijek koji vam može dati spokoj? Znate li doktora koji će vam prepisati recept za lijek koji će vam dati spokoj? Znate li ljekarnu u kojoj možete kupiti taj lijek? Znate li uopće što je spokoj?


To je nešto najdivnije, najbolje, najljepše što osoba, čovjek, može imati u sebi. Nešto što se ne vidi, ali bolje je od bilo čega što se može vidjeti prirodnim okom. To je nešto posebno.

Kada je na otvorenom moru najjača bura, najveći valovi, koji lome, tuku, ruše sve je to samo na površini mora. Tako je i u našem životu. Ima svega –  loma, boli, straha, udaraca, razne  situacije nas sustižu sa svih strana. Ali, ako imamo spokoj, u našoj dubini je mir. To nitko ne vidi, ali vi osjetite, a to je najvažnije. Tako je i u dubinama mora. Potpuni spokoj i mir, bez obzira na sve bure izvana.

Dugotrajna istraživanja koja su godinama obavljali najveći stručnjaci svijeta, dosljedno pokazuju da je spokoj najbolji lijek za sve situacije. Za većinu bolesti, za naše srce, za našu dušu, za svaku bol koju nosimo u sebi, za svaki nemir i svaki strah.

Taj lijek ne možete kupiti, makar imali milijune kuna. Taj vam lijek ne može pokloniti nitko, a niti vi nikome. Taj lijek nema cijenu i nema recept, a liječi najviše naših poteškoća, bolesti koje nosimo u sebi.

To je lijek koji moramo pronaći sami, naravno, ako želimo i ako smo spremni. Taj lijek se mora naučiti, isto kao i hodati, čitati, pisati, raditi.

Ali, kada ga jednom upoznamo, kada ga jednom naučimo, kada ga jednom zaslužimo, nikada ga više nećemo otpustiti od sebe. Jer on čini čuda.

Vjeruj u lijek spokoj. Vjeruj da je izliječio mnogo ljudi, razne situacije, razne bolesti.

Vjeruj da i tebi može pomoći u svakoj situaciji. Jedino vjerom, lijek spokoj čini čuda, bez vaših ograničenja i bez predrasuda. Ne stvarajte si granice i ne sudite.

Pronađite spokoj u sebi, naučite živjeti spokojno.

I kada se sve ruši oko vas, možda vas malo boli, vrijeđa, možda vam dođe teško. Ali, u dubini vas, tamo je potpuni mir, koji za tren oka pobijedi sav površinski nemir, svaku bol.

A kada prvo pomognemo sebi, tada možemo pomoći i ljudima oko sebe.

 

KAO ŠTO ZATVORENI UM ZATVARA SVA VRATA, TAKO I OTVORENI UM OTVARA SVA VRATA.

KAKO U NAMA, TAKO I OKO NAS.

 

Duhovni rast događa se pojedincu koji je spreman napustiti ulogu žrtve, koji je spreman oprostiti i priječi u nov život.
                                                                                                                       Louise L. Hay

čitam...