Kolumna: Judy Smrček Lelek // Vaš život je vaše vrijeme

09:00h
0
Kulumna-Judy-Smrcek-Lelek

Na smrtnoj postelji nitko ne želi više novaca na bankovnom računu. Na smrtnoj postelji želite samo još malo vremena, da kažete ono što niste stigli reći ili učiniti do sada. Zato još danas nađite vrijeme za sebe i za voljene ljude. Nemojte da bude kasno. Pronađite vrijeme hodati bosi po travi, trčati po šumi, slušati ptice, pročitati dobru knjigu. Još danas nađite vrijeme da upoznate pravoga sebe.

Kome vi poklanjate svoje vrijeme? Cijenite li svoje vrijeme, jer ak ga cijenite, onda cijenite i sebe. Nemojte dozvoliti da vam ga određuju drugi, jer vaš život je vaše vrijeme, zato se ne razbacujte okolo sa njime. Svaka vaša sekunda je mjerna  jedinica za vrijednost vašega života. A koliko cijenite sebe,  znate po tome kako ste iskoristili svoje vrijeme.

Sjedite li pet sati dnevno ispred ekrana? Svode li se vaše kave i druženja na prepričavanje tuđih života ili svoje vrijeme koristite za svoj život – da bi bolje upoznali sebe, da nešto novo naučite? Odvojite li petnaestak minuta za svoj mir, za slušanje svojih otkucaja srca,  osjetite li da dišete?  Znam da to znate, mozak to zna, ali osjetite li vi to zaista? Ono za što najviše ulažete svoje vrijeme, to ćete i dobiti nazad. Ulažite ga da budete sretni i bit ćete sretni. Ulažite ga za više novaca, imat ćete više novaca. Ulažite ga za svoj mir, dobit ćete mir. To je zakon prirode. Koliko vremena dajete za ono što volite, želite, za ono što vas čini sretnima?

Jer koliko dajete, toliko ćete i primiti nazad. Cijenite vrijeme druge osobe, jer isto tako njegovo vrijeme je njegov život.  Koliko cijenimo i poštujemo vrijeme neke osobe, toliko cijenimo i tu osobu. Koliko se držimo dogovorenog vremena, toliko cijenimo osobu s kojom imamo dogovor.

Moje je vrijeme beskrajno dragocjeno i dajem ga samo osobama  koje to cijene. Dajem ga za sebe, da bi naučila nešto novo, da bi postala bolja i sretnija. Ulažem svoje vrijeme u svoj mir i svoju sreću. Svaki ga dan dobro isplaniram, da mogu navečer zaspati zadovoljna s potrošenim vremenom, jer znam da se ono više ne može vratiti i zato ga beskrajno cijenim. Kroz cijeli dan beskrajno zahvaljujem na vremenu kojega imam i kojega sam dobila, a  ujutro kažem hvala na još jednom danu, na još vremena kojega mogu potrošiti. I nikada ga nemam viška ili manjka.

Želim vam puno, puno vremena pravilno i sretno iskorištenog.

čitam...
Loading...