Kolumna: Magdalena Podravska // A INBOX?

09:45h
0
magdalena-podravska-header

A INBOX?

Prvo badić u torbu, onda ljetna garderoba pa na kraju ljetne pidžame i via PODRUM. I tako svake godine čistimo prostor i pripremamo se za novu sezonu. Nije mi to najdivniji posao, ali ga svake godine revnosno obavljam.

Ove godine sam poslušala savjet frendice i sve to ČIŠĆENJE nadopunila ekstra akcijama. Uz čišćenje ormara očistila sam i raspored. Jednostavno sam cijelo vrijeme kukala kak nemam vremena za engleski. Naravno da je trebalo samo sjesti sam sa sobom u četiri oka i skužiti da moje glavinjanje koje ne služi ničem osim trošenju novaca u shopingu opterećuje moj raspored. Ne samo da sam našla dovoljno vremena za engleski nego sam ostavila i jedan sat za dodatnu yogu na bazenima. Trebalo je samo očistiti svoje vrijeme kao što se čiste ormari. Ono što nam ne treba i ne pomaže u našem fokusu – NEUMOLJIVO VAN.

Nakon toga došao je na red i radni stol. Iako mi na prvu izgleda kao oličenje reda zapravo je pun stvari koje uopće nemaju svoje mjesto u radnoj atmosferi. Razni magnetići, pokloni, slonići, vaze i milijardu ostalih sitnica nakupilo se korz godinu samo da bi zakrčilo protok normalne energije. KAK UOPĆE DA nova ideja probije put do mojeg kompa, ako nema mjesta niti za dlaku?

I na kraju ove prave čistačke šizofrenije došao je na red mobitel i inbox. Malo po malo bacala sam van kontakte koji su se nakupili još iz prošlog stoljeća i zaista nisu nikada koristili nizašto. Jer ruku na srce, ako nekoga već pet godina niste nazvali, a Boga mi nije nazvao niti on vas – čemu ga čuvate u imeniku. Možda je upravo tak kontakt višak koji sprečava da vam se kroz život provuče neka zanimljiva, seksi, privlačna i inspirativna osoba. NIŠ NE KOŠTA DA PROBATE. I da na kraju počistite i elektroničko smeće. Sigurno ste već mislili da ga uopće nemate jer vi ste tip osobe koja je super organizirana. Dok niste skužili da nemate jedan već nekoliko različitih korisničkih adresa. A u svakom inbox-u hrpetina gluposti. Gluposti koje vam oduzimaju vrijeme, energiju i prostor. I zato ih treba ukloniti jer će i dalje ometati nove stvari koje želite započeti.  Tako se jesensko čišćenje pretvorilo u jesensku avanturu.

Priznala sam sama sebi da sam poput hrčka u svoj kolut za trčanje uvukla sve ono što mi nije nužno pa sam jedva koračala umjesto da sam letila kroz vrijeme. Povremeno se stvarno treba ukoriti i prestati  se samo-dopadati kako bi mogli krenuti dalje. Bez tereta u nova znanja i nova iskustva. ZADATAK PRVI – sastavak iz engleskog. Zašto ne?

čitam...