Kolumna: Magdalena Podravska // Energetski vampiri

11:56h
0
magdalena-podravska-header

ENERGETSKI VAMPIRI

Energetski vampiri su čista znanstvena fantastika i trabunjanje onih koji nemaju pametnijeg posla. Dok se to ne desi vama. Ili dok na to ne počnete obraćati pažnju. Ponekad svoj umor ili nedostatak energije objašnjavamo alergijama, poslom, pritiskom ili proljetnim umorom. I zaista smo u pravu! Ipak u slučajevima kada gotovo sve to isključite probajte razmišljati o nematerijalnom svijetu koji je jednako aktivna, zanimljiv i živ iako ga ne možete opipati. Dakle, energetski vampiri postoje i tu su među nama. Nisu nužno svjesni onoga što čine, ali to vas ne treba brinuti. Trebate se samo zaštititi. Gutači energije se jednostavno prikače na nas i iskorištavaju izvor toliko dugo dok od njega imaju koristi.

Osnovni pokazatelj da je to tako je locirati osobe nakon kojih imamo filing da nismo dobro. Često se radi o tipičnim profilima manipulatora ili provokatora. Dok manipulatori vješto isprepliću osjećaj krivnje za sve i svašta – uvijek na vaš račun – provokatori su puno opasniji. Oni vrijeđaju, podcjenjuju i ciljaju na reakciju bijesa, straha i uvrijeđenosti. Upravo tim reakcijama žele žrtvu izbaciti iz ravnoteže. Kad im to uspije, zadovoljno nastavljaju svoj dnevni pohod dok vi trebate doslovno pauzu za oporavak. Neki od navedenih uopće nisu svjesni da svojim ponašanjem uzrokuju pomor u okružju, ali ima i onih koji se namjerno naslađuju tuđom energijom.

Osnovno pravilo za sve takve bi bilo da ih prvo locirate, a onda iznenadite. Čim krenu s negativom dajte im za pravo i krećite se energetski u smjeru kojeg ne očekuju. Vježbajte neutralnost ili im se sakrastično ponudite kao žrtva. Ako tvrde da ste nešto krivo učinili, duboko se ispričajte i napravite od toga teatar. Ako pak provociraju zadržite smiješak i udaljite se iz njihove okoline. Zlatno pravilo je predvidjeti reakciju koju očekuju i učiniti suprotno. To nije lako i treba dosta vremena da bi vam to postalo rutina, ali kad jednom savladate tu vrijednu vještinu bit ćete puni energije, elana i poleta. Jer naime energetski vampiri su možda ljigavci, ali nikako nisu budale.

Nakon što nekoliko puta ostanu kratkih rukava odlučit će se prijeći na drugu žrtvu, a vas će ostaviti na miru. Bez brige i oni trebaju dnevnu dozu ZLOČESTOĆE – a svijet je pun ljudi koji misle da je to samo novovjekovna gluparija. Nemojte je ipak olako shvaćati!!

čitam...