Kolumna: Magdalena Podravska // I kraj!

12:56h
0
magdalena-podravska-header

I KRAJ!

Žene su mrak. Stvorile su cijelu industriju cmoljavih filmova, knjiga, pjesama i posebnih serija papirnatih maramica kako bi uvjerile muškarce da rastanak teško proživljavaju. I uspjele su u tome. Nije to naravno jedini spin u kojem su uspjele, ali je manje populariziran. Ipak na svu sreću ima i onih žena koje nisu zabavljene spinanjem muškaraca. Upravo takve sada bi mogle doći na svoje. I znanstveno je potvrđeno da se i muškarci teško oporavljaju od raskida. Žene naime puno lakše i jednostavnije izražavaju emocije. No to ni u jednom primjeru ne znači da ih muškarci imaju puno manje. Samo o tome ne trube svaki puta kad neka sapunica završi s nesretnom ljubavi. Žene su od malih nogu naučene da pokazuju svoje osjećaje te da uz njih vežu i određena očekivanje. Koliko god je to dobro ima kao i sve stvari u životu i svoje negativne posljedice.

Jedna od njih je da su žene često smatrane popustljivijima i nedovoljno snažnima za pozicije koje zahtijevaju racionalnost. Dakle i društvo im govori da je njihovo mjesto upravo u područjima koja zahtijevaju snažno izražavanje emocija umjesto njihovog kontroliranja. Dok su naši dragi muškarci sasvim druga priča. Loša generalizacija potiče pravilo da su muškarci bolji u racionalnim sferama te da jednostavno mogu – kao na KLIK – isključivati i uključivati emocije. A to je miljama daleko od istine.

Muškarci su također ljudi! Imaju čak i srce samo njime ne trguju toliko često kao što to čine žene. Zato nisu glupi ili nezreli već su jednostavno takvi. Velik broj muškaraca je naučen potiskivati emocije i čine to istim obrascem cijeli život. Kad im teret postane previše velik umjesto da njeguju svoje emocije i izražavanje – bježe u poroke ili samoubojstva. Zapravo je veći broj samoubojica upravo u muškoj populaciji i to nije pretpostavka već statistička činjenica. Muškarci su u tri puta goroj poziciji od žena čije je jaukanje, patnja i cmoljenje društveno prihvatljivo pa čak i poželjno u pojedinim situacijama. Muškarci nemaju luksuz kojeg mi žene shvaćamo kao ekskluzivno i zato puno teže proživljavaju i raskide brakova ili raspad veza. Nemojte misliti da se to odnosi strogo na privatne probleme. Isto je i u poslu i u odlukama koje se tiču njih samih. Muškarci jednostavno trebaju jednako vremena za oporavak kao i njihove družice.

Zato ponekad budite nježne, suptilne i tople prema muškarcima. Možda ne govore sve, ali to jednako proživljavaju. I jednako trebaju toplinu, bliskost i vrijeme da se budu PONOVNO ISTI.  Evoluirajte u svojem shvaćanju partnera – ako za nekoliko godina ne želite biti potpuni stranci……. Ili doživjeti kraj!

 

Lijepe emocije kojima se prepuštamo bez straha pomažu nam da osjetimo životnu iskru i veselje, a neugodne, ako ih ne potiskujemo nego proživljavamo svjesno, postaju unutarnji katalizatori i donose olakšanje. No i jedne i druge portal su prema sretnijem životu.

čitam...