Kolumna: Magdalena Podravska // JOGGER VALENTINOVO

09:12h
0
magdalena-podravska-header

JOGGER VALENTINOVO

Stari je mami prije hrpu godina u prošlom stoljeću za OSMI MART kupio ultra moderni jogger za podove iz Italije. Stara je bila oduševljena. Ne zato što nije kupio romantični paket s crvenom mašnom i hrpom plastičnih ukrasa već zato što je uvijek bila u žurbi pa je jogger omogućavao da bude brza, efikasna i zadovoljna onim što u kući treba učiniti na dnevnoj bazi.

Jogger je preživio sve kalvarije, ali danas više ne radi tako često. Bitno je da je i brak izdržao jednako dugo. Možemo mi filozofirati koliko hoćemo o Danu zaljubljenih, kupovati najskuplje smartphone za poklon i kleti se u vječnu ljubav – ali ovo je drugo vrijeme. Vrijeme u kojem bi se bilo dobro puno češće zapitati jesmo li iskreni prema sebi i prema svojem partneru kad ponavljamo – VOLIM TE ZAUVIJEK. ZAUVIJEK više ne znači isto što je značilo generaciji prije, a kako smo krenuli naši klinci raskidat će, spajati se i svađati i onako preko virtualne mreže.

Ne nagovaram vas da dragoj kupite usisavač. Dapače – držite se podalje od karti za fitness, kućanskih aparata ili love u koverti. Sve to ukazuje na ANTIROMANTIČAN smjer u vezi koliko god vam vaša najdraža cvrkutala da nije tako. Žene su jednostavna bića. Od Valentinova očekuju prije svega da se sjetite svih lijepih trenutaka i da ponovite koliko su vam važni. Sve ostalo će zaboraviti i prije nego razmotaju mašne. Ovo se ne odnosi samo na emotivke. Isto je i sa muškarcima. Mogu biti najpametniji, najuspješniji i najsamopouzdaniji na svijetu – i svejedno će njihovo srce tražiti istu hranu kao i vaše.

Jer kad se zagledate dublje SRCE nema spol. Oživljavaju ga iste iskre i pune ga ista iskustva. Dozvolite sebi da i svoj muškarca ove godine razmazite za Valentinovo. Ili prije i poslije tog datuma. Omekšajte njegov stav racionalnog hranitelja obitelji i ciljajte drito u mušku romantiku. Možda će njegova reakcija na vašu toplinu biti najljepši poklon kojeg ste dobile. I nemojte mu kupovati novi alat za kuću. Možda je to funkcioniralo za prošlu generaciju. Našoj alati i joggeri malo znače jer je VRIJEME koje provodimo zajedno nenadoknadivo. Budite svjesni toga 😉 (ili kupite alat za zajedničko hobby modeliranje???)

čitam...