Kolumna: Magdalena Podravska // Jooooj kokoši!

13:51h
0
magdalena-podravska-header

JOOOOJ KOKOŠI!!

Ja se borim za ženska prava! Svaki puta kad za to imam priliku, a moram reći da ih nije malo. Naravno da to ne činim poput povijesnih sufražetkinja, ali tu i tamo učinim koji iskorak. I mislim da to nije loše jer smo još uvijek veoma često na razini pravog domaćeg kokošinjca. Zapamtite što vam argumentirano tvrdim; HRVATICE JOŠ NISU SPREMNE ZA PREUZIMANJE MOĆI. Još uvijek naši dragi muškarci imaju milijardu i jednu strategiju više da ostanu visoko iznad nas u hijerarhiji.

I na tome im svaka čast. Jer drage moje, možete mi zabraniti kolumnu, skinuti gume na twingu i otkazati mi prijateljstvo na fejsu, ali muškarci se ne troše na debilizmima. Dok žene uredno zapnu u komunikaciji na nekom detalju i onda ga toliko jaše dok već sve ne otjeraju od sebe. Uz nemogućnost da se bave globalnom slikom imaju još jednu veliku manu. Misle da sve žene žele isto. A to je toliko velika zabluda kao i ona da su se ljudi iskrcali na Mjesecu. Ne žele sve žene iste muškarce, moć, novac i obožavanje. Mislim naravno da žele, ali nemaju iste prioritete. I dok se kokoši kljucaju zbog pažnje nekog muškarca – muškarci vladaju.

Žene bi u 21. stoljeću nužno morale prestati od trudnoće raditi famu, od kuhanja viši doktorat i od seksa – tabu, da bi mogle koračati rame uz rame s muškarcima. I ne samo to. Umjesto da točno idu po stopama svojih muških kolega – žene nikako da krenu u osvajanja novih područja po neistraženom terenu. Trude se biti jednako uspješne, jednako pametne i jednako obučene, a onda sve prepišu krivo. I tako nekoliko generacija ispočetka. Sve dok se jednom ne otrgnu ugrađenih programa i ne shvate da ne postoji predodređene uloge, ali imaš dovoljno hrabrosti uzeti ono što želiš.

I dalje mi je žao kad umjesto da zajedno sjede za istim stolom kao partnerice koliko god da ih ima, sjede kao suparnice pa makar na njih 20 došao samo jedan jedini sumnjivi primjerak muškarca. Kao da im je muško međunožje u stanju ukinuti mentalnu oštrinu samim svojim prisustvom.

Zato umjesto borbe za ženska prava – počinjem se boriti za ukidanje muških. Tek toliko da se ne dovedem u situaciju da se koja žena osjeti ugrožena. A biti žena i imati ženskog neprijatelja – gora je sudbina od biti žena i ne biti zadovoljna seksom. Kaj ne????

čitam...