Kolumna: Magdalena Podravska // Kako me osvojio Bandić!

06:32h
0
magdalena-podravska-header

Kako me osvojio Bandić!

Sretnem frendicu neki dan. Radi u Zagrebu. Još  uvijek nije udana, ali zgleda ko milijun dolara. I počne ona o Bandiću. Surađuje s ljudima iz njegovog tima, a povremeno i s njim. I odjednom gledam u njezine plave leće i vidim iskru ko kad se komad zapali za muškarcem. S tolikim je žarom pričala o njegovom razumijevanju i karizma da sam stvarno posumnjala da mu se opako bacila na vrat. Ali nije! Samo je imala priliku surađivati s najkontraverznijim političarem u Hrvata danas ( ako naravno izuzmemo gospodina Čaćića koje je trenutno „pasiviziran”). Dok jedni vrište kako je Milan jeftinim trikovima uspio opet zamagliti oči jadnim biračima drugi tvrde da jedini ima hrabrosti i energije krenuti dalje od čiste demagogije. Ne vjerujem niti jednima niti drugima, ali vjerujem da je došlo vrijeme da netko bez papira i papirića govori o svojem poslu i svojem timu onako kako to i misli. Jer tako sjajan glumac nije da netko već ne bi primijetio kod njega začetke bipolarnog poremećaja. Zašto je moja draga Ana zaslinila na Milana?? To je barem jasno!

MILAN RADI! – Hoćeš li guranje vijenca na spomen ploči, otvaranje vodovoda, obilazak bolnica ili najobičnije razbacivanje snijega – MILAN je tu. I možete sa sigurnošću znati da nije baš sve tako kao što se na televizijskim prilozima vidi – ali ostaje bolna činjenica da čovjek radi. Postoji li u Hrvatskoj netko tko se ne bi sramio zasukati ruke i stati uz bok komunalnih djelatnika, a da je političar! Ili da sebe smatra političarem! Maglu znamo prodavati svi, ali lopate se malo tko hoće uhvatiti.

MILAN ČUJE! – Ne morate biti posebno uporni da Milan čuje i vaš glas. Nisam sigurna da nema neke opake sposobnosti bilokacije i super sluha, ali je činjenica da redovito odgovara na sve upite koje mu šalju građani ili birači. I iako ne rješava svaku rupu na asfaltu nakon intervencije možete biti sigurni da će vas netko nazvati ili će sam Milan pozvoniti na vrata da čuje gdje je greška. Poznajete li još nekog tko je izvan izborne kampanje svugdje i stalno. Ja ne!

MILAN DIŠE! – Dobro možda Milan baš ne pogodi svaki puta koliko nijansi kravata može biti udaljena od nijansi gumba na košulji, ali dragi Bože na njemu do i nije najbitnija stvar. Dok naš politički vrh misli da je najbitnija stvar uvijek biti speglan i svježe isfriziran – Milan zna da uz to moraš biti i svoj. Kad je umoran, vidi se da je umoran, kad je pozitiva sav pršti od energije i to je ono što Bandiću daje prepoznatljivo ljudsko lice. Svijet ne treba savršene glumce već ljude i lidere od krvi i mesa. One koji su probali zaraditi svoj kruh i nisu studentske klupe zamijenili saborskima. One koji imaju dovoljno mudrosti da mogu gacati po blatu Kozariboka kao i po debelom tepihu WESTINA.

I ZA KRAJ – ne trebate baš nužno biti žena da bi vas Bandić zaintrigirao. Ali ako ste muškarac mogli bi se koji puta ugledati i na njega!! Lopata i redovito trčanje nisu obavezni, ali su uvijek dobrodošli modni detalj ! Zato – akcija!

čitam...