Kolumna: Magdalena Podravska // OD DOMA!

11:32h
0
magdalena-podravska-header

OD DOMA!

Svjetski trend je POSAO OD KUĆE! Zamislim odmah sebe kako u ogrtaču s kavom u ruci putujem lijenim korakom od kuhinje prema radnoj sobi.. Pritom nema dosadnih kolega koji nešto zahtijevaju, nema potrebe da su u ranu zoru nanosi make-up, nema šefa od kojeg te boli želudac svaki puta kad ga sretneš na hodniku. Ne gubite vrijeme na put prema poslu i ne morate razmišljati da gablec nosite sa sobom. Čista idila!

Ipak poznavajući sebe idila ne bi dugo trajala. Začas bi ja umjesto radne sobe bila u kupaoni stavljajući masku za lice ili u dnevnoj sobi gledajući film u miru koji ne želi gledati nitko drugi u obitelji. Rad iz topline doma jednako može biti novi izazov ili totalna propast. Najvažnije je da je u današnje doba sve više moguće da upravo to iskoristite kako bi nešto zaradili. Budite pametni i nemojte čekati na klasične poslove. Nađite posao koji ćete internetom moći obavljati od doma, ali nemojte bježati i od izrade uporabnih predmeta, nakita ili suvenira. Probajte razmišljati drugačije od većine i pronađite svoj put u financijsku neovisnost.

REALNE OPASNOSTI kod ovog oblika zapošljavanja naravno vrebaju iz svakog kuta. Vaši ukućani također će očekivati da više radite u obitelji „OBZIROM DA STE DOMA” ne shvaćajući da se ne možete klonirati i raditi za kompom te prati suđe. Prvo ćete morati obaviti razgovor sa vama najbližima, a onda sa samim sobom. Jer ruku na srce – za posao u kojem sam sebe kontroliraš treba najviše discipline. Ipak, ako ste organizirani na ovaj način možete učiniti čudo bez obzira za koje se područje RADIM OD DOMA – odlučili.

Zanimljivo je da je prije samo pet godina u Americi više od 33 milijuna Amerikanaca radilo on line. Takav rastući trend mogao bi pravilno programiran dovesti o do smanjenja ovisnosti o nafti, smanjenja štetnih stakleničkih plinova i uštede benzina. Možda je to utopija – a možda i način da počnemo mijenjati svijet. Na bolje !!

čitam...