Kolumna: Magdalena Podravska // Pametni znaju

05:40h
0
magdalena-podravska-header

Pametni znaju…

… čemu služi pojas! Najčešće se to odnosi na vezanje sigurnosnim pojasom u automobilu. No isto tako pametni znaju da nije pametno pušiti. Oni koji to i prakticiraju znaju i poznatu mudrost da se friški nepušači najčešće udebljaju pet do deset kila u želji da svoju fiksaciju na oralno ublaže hranom. I to nije ništa strašno, ako skužite na vrijeme da je lakše zatvoriti gubicu nego kupovati cijelu novu garderobu. Ono što ti nitko ne kaže je DA POSTNEŠ OPAKO OSJETLJIV NA MIRISE. Kako ugodne tako i neugodne. Prvo ti počnu smrdjeti aktualni pušači. Ljudi moji – ima li gore noćne more za nepušaća nego da ti netko tko dimi kutiju dnevno želi nešto prišapnuti. To tak opako smrdi da imaš filing da buš povratil istog trena. I ne samo to! Nisi osjetljiv samo na miris dima koji ti je bio jedini užitak do nedavno (uz seks i dobro vino) već si osjetljiv i na previše jake parfeme, tuđi znoj i vlastiti smrad. Njih kao da podivlja i tu jednostavno nema pomoći.  I sad ide klasični dramatični preokret. Kao što ste postale osjetljive na smrdljivce tako ste postale i bolje fokusirane na privlačne muškarce. A sve to zbog njuha. Ruku na srce, osjećale ste to i prije  – ali nakon odvikavanja uz malo vježbe moći ćete gotovo namirišati savršenog partnera. Miris muškog znoja kod heterogenih žena podiže snažno razinu hormona privlačnosti i one – SVOG MUŽJAKA – mogu osjetiti na desetke metara. I ne samo osjetiti. Burna navala kemikalija u mozak i ispod pupka uzrokovat će i opaku uzbuđenost – koju ćesto znamo prepoznati kao tipični „LEPTIRI U TRBUHU” ILI MALO NIŽE, a nisu problemi s plinovima.

Nakon što ste ga tako savršeno namirisale, u samo 15 minuta podići će vam se tlak, ubrzati disanje, a uzbuđenje će trajati punih sat vremena. Kad k tome dodate da nakon dima počinjete jače osjećati suptilne materije oko sebe – kad prvi put osjetite animalnu privlačnost – možete biti sigurne da ste se sasvim izliječile od nikotinskog obožavanja.

I zapravo sam danas više nego uvjerena da bi sve antipušačke kampanje bile puno uspješnije da umjesto raspadnutih grkljana i spaljenih pluća prikazuju onu fenomenalnu stranu prekidanja ovisnosti. Veliki jumbo plakati koji prikazuju strast kakvu uz kutiju cigareta teško da ste mogli nanjušiti – imali bi sigurno puno više uspjeha. A s mirisom priča NOVOOTKRIVENE erotike tek počinje!!

čitam...