Kolumna: Magdalena Podravska // Samo 72 sata

12:01h
0
magdalena-podravska-header

Samo 72 sata

Veli Josipović da cijela nacija kuka. Moram priznati da je teško pronaći oazu života koja nije KUKU I LELE! Ipak upravo takva atmosfera u kojoj je jednostavnije gutati i bljuvati negativnost nego biti svoj pravo je vrijeme za jedan opaki test. Radi se o malo mentalne vježbe koja će svakom dobro doći. Mislite li da ste imuni na sve negativnosti, tračeve i predbacivanja koja se dešavaju oko vas? Sigurno je da niste. Koliko god to željeli svi smo na ovaj ili onaj način zakačeni općim bezdušjem. No da ne bi bili izvor istog ili kanal za pojačavanje općeg pesimizma pokušajte nekoliko provjerenih recepata i vidjet ćete koliko je to jednostavno.

Odlučite da slijedeća tri dana apsolutno nećete dalje širiti niti jednu negativnu informaciju ili vijest. Vidjet ćete koliko je to važno, ako želite osvijestiti ovu kontaminaciju negativnostima. Ne samo da ćete postati svjesni koliko je teško kontrolirati pojedine mentalne procese već ćete shvatiti da nad njima treba imati stalnu kontrolu. U vrlo kratkom vremenu postati će vam jasno i kolika količina nebitnih i loših informacija nas na dnevnoj bazi bombardira iz poslovne okoline, medija i uskog obiteljskog okružja. Histerija, bombastični naslovi i napuhana senzacija možda prodaje novine, ali nimalo ne pomaže vašoj stabilnosti i zadovoljstvu. Budite toga stalno svjesni.

Ljudi koji vas od jutra do mraka na različite načine opterećuju svojim teškim pričama možda uopće nisu svjesni koliko štete vam čine. To ih ipak ne opravdava, a vas ne obavezuje da budete vječno pri ruci. Pomognite im savjetom, ali nemojte se dati uvući u priču do nerazumnih granica. To znači da je već odavno potvrđeno kako je negativnost zarazna i u trenu vas može progutati kad se najmanje nadate. Na točno 72 sata izbjegnite odgovarati i uplitati se u bilo kakve razgovore takvog tona. Izbjegnite i mailove, sms-ove ili skratite na najmanju moguću mjere susrete. Zapanjit ćete se koju ćete razliku u energiji osjetiti. U konačnici samo vi imate moć iscjeljivanja negativnosti u vašim odnosima, ako tako i odlučite.

Naše misli su magneti i glasnici i zato ih je potrebno nadzirati. U svoj život puštajte samo i jedino ono što vi ocjenite bitnim i primjerenim. Vjerujte da nikada nije bilo potrebnije da ovladate ovakvom tehnikom nego što je to danas.

Počnite s tri dana. Nastavite cijeli život.

čitam...