Kolumna: Magdalena Podravska // Tko će koga !

12:45h
0
magdalena-podravska-header

Tko će koga!

Kaj vama nisu idiotske ove fore s ocjenom odijevanja. Mislim ok! Ako si se sama prijavila za totalni make-over pa uz to kaj će ti dići rit i zategnut facu još i dobiješ medijski prostor – svaka čast. Ipak kad te uhvate dok ideš na plac jer klinci doma čekaju domaću juhu, a najbolja polovica je u lovu na ribu – sigurno nisi za obučena za objavu.

Kak je Žuži rekla sve žene moraju furt biti sređene. Nikad neznaš kad mu naišla ljubav ili ljubavnik tvog života. Postoji i protuargument za ove ženske savjete iz prošlog stoljeća – AK ME VOLI ONDA SAM MU I BEZ HLADNE TRAJNE SASVIM ZGODNA I PRIVLAČNA. U svakom slučaju ja više nikad u gumenim čizmama po gradu ne bum hodala. A baš su mi bile super i platila sam ih ko da kupujem suho zlato. Najviše me iznenadilo kaj su me na ulici zaustavljali čak i oni s kojima uopće ne pričam ništa osobno. Svi su htjeli prokomentirati kak sam to tak lošu ocjenu dobila, a moje su im čizme baš COOL. I budi ti sad pametna. Neznam jer sam postala modna ikona zbog gumenjaka ili zato kaj me nitko nemre smislit pa je ovo bil super način da mi se malo nasmiju.

Tu blentavu rubriku s ocjenama stila na kraju krajeva čitaju svi. Čak i moja stara u Domu zna da nisam baš nekaj dobro prošlo. Da je samo zbrojiti sve koji su komentirali ziher bi u anketama bolje prošla nego i jedan političar koji je trenutno aktualan. Ne preostaje mi ništa drugo nego da i sama počnem slikati okolo ljude i stavljati svoje komentare pa da vidimo kako se druge primadone brane od medijsko-modnog linča. U stvari nije li uopće medijska scena postala toliko banalna da je modni sud još najozbiljnija stvar koju možete pročitati.

Dok se zemlja koprca u neimaštini mi se brinemo što to stoji u zdravstvenom odgoju i koji endemski komarci ne budu preživjeli gradnju hidroelektrane. To je meni sve jako sumnjivo. Voljela bih znati koliko smo se već do sada nagutali tih alfatoksini a da toga nismo bili niti svjesni. I sad ti nemoj biti modno UNEREĐEN. Kak da brinem kakvu kiklju nosim kad sam zadnju kupila prije nego je Obama postao predsjednik. Na kraju krajeva kad sam svoju nesreću podijelila s čitateljima odmah mi je lakše. Zaključila sam da gumene čizme poklonim sestrični u Golu jer tam se ziher iz njih nitko ne bu izrugival. A što se TKO ĆE KOGA tiče – čini se da smo odavno prestali postavljati to pitanje i možda je pravo vrijeme da ga aktualiziramo.

Slovenci su promijenili Vladu jer su bili nezadovoljni. Možda je vrijeme da i mi promijenimo sve političke elite. I to ne samo zato jer i oni nisu stilski usklađeni. Vrijeme je da na mjesec dana zamijene svoje fotelje s običnim građanima i gumenim čizmama. Da vidimo koliko su hrabri!

čitam...