Kolumna: Magdalena Podravska // Valentinovski teatar

08:44h
0
magdalena-podravska-header

Valentinovski teatar

Moji starci nisu držali do Valentinova. Bitniji je bio Dan žena jer je stara dobivala hrpu poklona, a stari je mogao ostati na cugi s frendovima nešto duže. Svi su bili zadovoljni. Na romantičnu večeru su išli na medenom mjesecu i kad su bili pred razvodom. Glede poklona jedino čega se žestoko sjećam je da je tu i tamo pao neki cvjetić, a kad je bila istinska frka stari je staroj kupio neki ultra moderni đoger za čišćenje iz Italije. Suprotno očekivanom – žena se sva raspekmezila. I to je to! I gle čudne istine! Starci su mi još uvijek u braku koji možda nije ni najbolji niti najugodniji, ali funkcionira. Ona njega voli, a on voli što je njezina ljubav neupitna. I koliko god filozofirali o dubljem smislu ljubavi – oni su još uvijek par!

Na drugoj strani, toliko preseravanja – oprostite na izrazu koliko novovjekovni parovi čine u različitim obilježavanjima zaista postaje tragikomično. Obilježava se obljetnica, rođendan, Valentinovo, Dan majki, Dan očeva, Dan pečenih krumpira i Dan prije odlaska na zasluženi godišnji. Hrpa datuma koji nam daju lažni smisao da je sve u redu jer smo dobre supruge, odlične majke i sjajne članice zajednice. A sve skupa nije ništa posebno – osim puno plastike, love i laži.

Zaista drage moje –  da li se od svih tih silnih godišnjica uopće sjećate poklona ili se sjećate emocija? Koliko vremena treba da se kupi neki mondeni parfem, a koliko da zaista pronađete onu emociju koja će istinski razveseliti vašeg partnera? Jednostavnije je provući karticu. Uz malo mudrosti i sama ćete ga nagovoriti sofisticiranim tehnikama da vam kupi za Valentinovo upravo ono što ste poželjele. Pozadina uopće nije bitna. Tih 20 sekundi užitka dok odmotavate celofan  stvarno je nezamjenjivo. Upravo zato ovog Valentinovskog blagdana apeliram na pametne žene i snalažljive muškarce da si daju više od 3 minute truda biranja poklona u parfumeriji.

Svojem partneru poklonite EMOCIJU. Naravno da će vam trebati nešto malo kunica, ali dajte si konačno truda da promislite o onome s kojim dijelite vrijeme i krevet i učinite ga iznenađenim. Vidjet ćete da je puno teže nego se na početku čini! I može biti promašaj – ali ne odustajte. Trud je ono što se broji, a čak i kad nije savršeno može donijeti puno smijeha i zabave. Govorim iz vlastitog iskustva jer sam dobila PET MUŠKIH BONOVA ZA PEGLANJE još prošli puta. Vjerujte da je svaki od njih dobro iskorišten,  a svako peglanje začinjeno je seksom.

Pokušajte – ne košta ništa!

čitam...