Kolumna: Magdalena Podravska // Van iz braka!

13:06h
0
magdalena-podravska-header

Van iz braka!

Ne postoji luđa stvar od toga da lažete sami sebi. A žene to toliko dobro rade da bi ih konačno i za to trebalo pohvaliti. Lažu o kilaži, o shopingu i o braku. Na kraju dana kad ostanu same teško da mogu prestati lagati – čak i onda ako su same sebi jedina publika. Ipak upravo takve laži mogu vas doslovno ubiti.

I to puno prije, ako ste žene. Naravno da nije lijepo govoriti o ženama kao o slabijem spolu, ali za potrebe priče koristit ćemo pojam osjetljivije. Američko istraživanje je dokazalo, a hrvatski prosjek govori isto; ŽENE U LOŠEM BRAKU ČEŠĆE OBOLJEVAJU OD MUŠKARACA. Sve žene koje su tvrdile da žive u sretnom braku jednostavno su i fizički bile otpornije, vitalnije i zdravije od onih koje su lagale sebe i druge. Dobar brak ženi produžava život i čini se da je jedini recept kako pronaći pravu ravnotežu između privatnog i poslovnog. Kod muškaraca – sasvim druga priča?!

Muškarci su svi odreda po povratku kući doživljavali snižavanje nivoa hormona vezanih uz stres bez obzira kako su karakterizirali svoj brak. Iliti seljački rečeno – bitno im je da im brak barem površno funkcionira. Ostalo su tričarije s kojima se očito opterećuju samo žene! Bez ikakvog pametnog razloga. Na osnovu svih činjenica dokazano je da muškim osobama brak bez obzira na briljantnost produžuje život dok za žene ima takav učinak samo ako je odnos uspješan.

I ako to nije dovoljan argument da još jednom preispitate da li zaista dobivate u braku sve što bi od odnosa željeli – onda ne znam što bi drugo moglo biti. Život je jedinstven i zaista previše kratak da bi si lagale u ogledalo. I zato –  ili promijenite spol ili nađite novi brak. Jednostavno je –  kad to pogledate iz muškog ugla, a i njih povremeno treba slušati! ( ako želite sačuvati živu glavu).

čitam...