Komarce će u Koprivnici zaprašivati samo ako se ukaže potreba

08:38h
0
Ilustracija

Ovih će dana, do kraja lipnja u Koprivnici ponovo uslijediti tretiranje komaraca, točnije ličinki komaraca larvicidom. Prvi takav tretman ovogodišnji tretman obavljen je još u travnju, no građani primjećuju da su, tretiranjima usprkos, komarci postali prava napast, a toga su svjesni i u Gradskoj upravi.


Pročelnica za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Maja Ištvan Krapinec za Radio Dravu je rekla:

– Što se tiče odraslih komaraca, prema planu zaprašuju se tijekom sedmog mjeseca, odnosno početkom osmog. No svejedno smo dogovorili s izvršiteljem da se izađe na teren, da se detaljno pregleda stanje i prema njihovoj ocjeni i procjeni vidjet ćemo da li ima potrebe i za suzbijanje odraslih komaraca.

I dok građani primjećuju najezdu komaraca te od gradske uprave očekuju da riješi taj problem, nadležna pročelnica Ištvan Krapinec na temelju realnih pokazatelja zaključuje:

– Zadovoljni smo rezultatima ali zapravo ono što možemo reći, suzbijanje komaraca najviše ovisi o vremenu. Kada ima puno kiša, kada ima puno vlage, kada se voda zadržava u stajaćicama koje se zariju pa ima mogućnosti razvoja komaraca, tada ima te godine i više komaraca.

Koprivnica iz svog proračuna na borbu protiv komaraca godišnje izdvaja između 20 i 30 tisuća kuna, što – kao što kaže pročelnica Ištvan Krapinec ovisi o vremenskim prilikama koje pogoduju ili ne pogoduju razvoju populacije komaraca.

Izvor: www.radio-drava.hr 

čitam...