Komatnica // U nedjelju međunarodna humanitarna likovno-kiparska kolonija

07:46h
0
Pozivnica

U nedjelju 18. kolovoza u prirodnom ambijentu u blizini rijeke Drave, u mjestu Komatnica (između Sigeca i Hlebina) Humanitarna zaklada Naš mali kutak raja organizira veliku međunarodnu humanitarnu likovno-kiparsku koloniju u kojoj će sudjelovati veliki broj slikara i kipara, te manifestaciju pod nazivom ”Vu Komatnici pri Dravi srce je moje”.

U sklopu same humanitarne manifestacije odvijat će se raznolik kulturno-umjetnički program te prikazi starih obrta i zanata.

Organizatori ističu kako će im događanje biti još veći poticaj da ustraju u realizaciji svog projekta izgradnje budućeg edukacijsko-rehabilitacijskog centra za djecu s posebnim potrebama Kutak raja.

Službeno otvaranje manifestacije predviđeno je za 10 sati, a završetak u 17 sati. Umjetnici će stvarati na lokaciji koju izaberu, i to u parku oko društvenog doma te na ušću potoka Gliboki u Dravu.

Tijekom cijelog dana kod doma u Komatnici bit će i raznolik program: prikazi starih zanata i obrta, izrada i degustacija mudlina, zlevanke, dravske ribe, jahanje na konjima.

Nastupit će i strijelci s lukom i strijelom te samostrelom; članovi Zmajarskog kluba slijetat će na livadu kod ušća potoka Gliboki, a u glazbenom će dijelu nastupiti recitatori, gitaristi, mali fokloraši dječjeg vrtića Potočnica iz Sigeca, te Najstariji hlebinski mužikaši.