Promjene na pomolu

Komunalac prodaje udjele u KC Plinu i KC Opskrbi, evo koliko planiraju zaraditi i u što uložiti

15:05h
0
Komunalac // Foto: Matija Gudlin

Koprivnički Komunalac prodaje svoje udjele u trgovačkim društvima Koprivnica Plin i Koprivnica Opskrba.

Tu je odluku Komunalac donio nakon, kako su rekli, analize nezavisne revizorske kuće i zadovoljavajuće procjene vrijednosti udjela koje imaju u tim trgovačkim društvima.

– Redovitim praćenjem tržišta plina u regiji došli smo do zaključka da i dalje postoji trend okrupnjavanja pa smo od nezavisne revizorske kuće zatražili procjenu vrijednosti 25 posto udjela u Koprivnica Plinu i Koprivnica Opskrbi. Analiza nezavisne revizorske kuće procijenila je tu vrijednost na oko 17 milijuna kuna koju s obzirom na stanje na tržištu i zadnje provedene transakcije prodaje plinskih biznisa smatramo zadovoljavajućom. Iz tog razloga Skupština i nadzorni odbor Komunalca odlučili su objaviti Javni poziv za Prodaju poslovnih udjela u trgovačkim društvima KOPRIVNICA PLIN – distribucija plina d.o.o. i KOPRIVNICA OPSKRBA – opskrba plinom d.o.o. – kažu iz Uprave.

Rok za dostavu ponuda je ponedjeljak, 2. prosinca u 12 sati, a nakon toga će se izabrati najpovoljniji ponuđač.

– Odluku o namjeni dobivenih sredstva donijet će vlasnici, a Komunalac će svoja sredstva uložiti u investicije, kao što su nova kompostana, solarna elektrana i potrebe vezane uz komunalnu djelatnost na čemu se temelji poslovanje Komunalca – kažu iz Komunalca.

čitam...