raspisan natječaj

Komunalcu se smiješe novi milijuni: Umjesto sanjkališta, pored Pevexa uskoro bi mogla niknuti nova trgovina i skladišta

Istina je da se pojavio interes. Imali smo nekoliko upita, neki od njih djeluju prilično ozbiljno i postoji velika mogućnost da se zemljište proda, rekao nam je ukratko Jakšić

12:30h
0
Foto: Ivan Balija
Zemljište se nalazi odmah uz parkiralište Pevexa // Foto: Ivan Balija

Solidne poslovne brojke Komunalca, koprivničkog gradskog poduzeća, uskoro bi mogle postati još bolje. Naime, početkom tjedna na službenim gradskim stranicama objavljen je Javni natječaj za prodaju zemljišta usmenim nadmetanjem, a koje se nalazi u vlasništvu već spomenutog poduzeća.

Riječ je o livadi površine veće od 12 tisuća metara kvadratnih, s time da je početna cijena jednog kvadrata postavljena na 215,62 kune. Drugim riječima, kompletno zemljište prodaje se za nešto više od 2,6 milijuna kuna, a ta cijena mogla bi biti i veća, što, naravno, ovisi o eventualnom kupcu ili više njih.

Uvidom u Geoportal jasno je kako se radi o zemljištu koje se nalazi neposredno uz Pevex na Radničkoj cesti, točnije, između parkirališta navedenog centra i prometnice koju koriste mnogi Draganovčani za prijelaz preko pruge. Da budemo još precizniji, radi se o zemljištu na kojem je prije desetak godina osvanulo neobično brdašce za koje se najavljivalo da će postati sanjkalište.

Interes postoji, javilo se nekoliko ozbiljnih kupaca

Sanjkalište, jasno, nikada nije zaživjelo, ali mogla bi tamo uskoro niknuti nova skladišta, što se nameće logičnim s obzirom na raspisani natječaj. Konkretnije informacije pokušali smo doznati kod gradonačelnika Mišela Jakšića, ujedno i predsjednika Skupštine Komunalca, koji je bio prilično suzdržan.

– Istina je da se pojavio interes. Imali smo nekoliko upita, neki od njih djeluju prilično ozbiljno i postoji velika mogućnost da se zemljište proda – rekao nam je ukratko Jakšić.

Foto: Ivan Balija
Prije desetak godina o ovom se brdašcu pričalo kao o potencijalnom gradskom sanjkalištu // Foto: Ivan Balija

O zainteresiranim kupcima, odnosno eventualnim djelatnostima koje bi se otvorile nije htio govoriti, samo je dodao da bi mogla niknuti nova skladišta, odnosno trgovina.

Međutim, uskoro bi mnogo toga moglo biti jasnije, jer će usmeno javno nadmetanje započeti već idućeg tjedna, točnije u četvrtak točno u podne. Do srijede u 15 sati svi zainteresirani kupci moraju na adresu Komunalca prijaviti namjeru sudjelovanja.

Poslovna zona na Radničkoj cesti pomalo se puni i širi

Kako piše u natječaju, zemljište se kupuje po načelu „viđeno-kupljeno“, a zainteresirani ponuditelj za pristup javnom nadmetanju mora uplatiti jamčevinu u iznosu od 75 tisuća kuna. Onome koji ponudi najveći iznos ta će se jamčevina uračunati u kupoprodajnu cijenu, a svim ostalima vratit će se u roku od osam dana.

– Najpovoljnijom ponudom smatrat će se usmena ponuda s najvećom ponuđenom cijenom
iznad početne cijene, koja iznosi 2.611.373,82 kuna – zaključuju u natječaju.

Inače, pored zemljišta koje se sada prodaje, niknula je i nova hala, odnosno skladište poduzeća AUTO LOGISTIKA d.o.o., što znači da se poslovna zona na Radničkoj cesti pomalo širi. Uz eventualnu prodaju komunalčeva zemljišta i novi McDonald’s, o kojem smo pisali, a koji će biti udaljen stotinjak metara, ovaj će dio grada dobiti nove obrise, ali će i dodatno zaživjeti.

Na veliko zadovoljstvo Jakšića, ali u ovom slučaju i Komunalca, koji će, kako stvari stoje, uskoro postati bogatiji za minimalno 2,6 milijuna kuna.