Kraj za Mršića

Konačno pala odluka, Marin Pucar je novi šef Podravke

Završen je rat za Podravku, novi predsjednik uprave Podravke je Marin Pucar, bivši član HSS-a te bivši direktor Zvečeva i član uprave Podravke iz vremena afere Spice.

18:27h
0
Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke // Foto: epodravina.hr

Nakon prave trakavice oko izbora uprave prehrambenog diva, maratonskih sjednica Nadzornog odbora kompanije, odgađanja istih te upletanja premijera Andreja Plenkovića, odluka je donesena.

Završen je rat za Podravku, a novi predsjednik uprave Podravke je Marin Pucar, bivši član HSS-a te bivši direktor Zvečeva i član uprave Podravke iz vremena afere Spice. Pucar je u Podravki radio 12 godina.

Kao član Podravkine uprave 2010 godine, Pucar je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi te je zbog toga odsjedio u zatvoru.

Kako se u medijima isticalo, Pucar je bio kandidat ministra Marića, koji je pak danas rekao da nema svog čovjeka te da Pucara nikad nije ni sreo.

Marić je navodno bio u sukobu s ministrom obrane Damirom Krstičevićem koji je favorizirao Gordana Kolaka.

Članovima uprave imenovani su Ljiljana Šapina iz Podravke, inače članica HDZ-a Novigrada Podravskog, a u upravi su ostali aktualni članovi uprave Iva Brajević te Hrvoje Kolarić. No Ivu Brajević će od 1. svibnja zamijeniti Davor Doko iz AZ fonda, koji će preuzeti financije. Olivija Jakupec više nije članica uprave.

Ovo je definitivni kraj Zvonimira Mršića na čelu kompanije, kojem mandat istječe danas u ponoć.

U svojem obraćanju na RTL-u, v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić rekao je da nas ovo vraća u aferu Spice.

– Prelijevanje čaše je to što se uprava prvi puta u povijesti nije birala u Koprivnici, a nismo ju mogli birati ni u prostorima Podravke u Zagrebu, nego na tajnim lokacijama. Sve što je Marić radio ovih dana te njegovo bahato ponašanje duboko šteti Koprivnici i Podravki.  Samo u ova tri dana cijena dionice je pala za 20 kuna – rekao je on.

Napomenuo je kako je ovo definitivno politički odstrel.

– Ispada da u Koprivnici nitko ne smije ništa ni pitati ni znati o Podravki – zaključio je on.