Konačno slobodni // Đurđevac i Pakoštane čekaju svoje generale

09:24h
0
S trga u Đurđevcu nakon oslobađajuće presude Generalima

Ore se zvona s crkve sv. Nikole za naše generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, koje je danas Haaški sud oslobodio po svim točkama! Đurđevac je na nogama, a Pakoštanima se ori Zovi, samo zovi. Na haaškom sudu danas je izrečena drugostupanjska presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču koji su u travnju prošle godine prvostupanjskom presudom osuđeni na 24, odnosno 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje.


Generali Markač i Gotovina // foto: hkv.hr

No, danas je pravda pobijedila i Žalbeno vijeće pobija tvrdnje raspravnog vijeća da su topnički napadi na četiri grada bili protuzakoniti. Djelomično su u tom dijelu prihvaćene žalbe generala Ante Gotovine i Mladena Markača i poništava se navod da su napadi na četiri grada bili protupravni. Žalbeno vijeće smatra da je raspravno vijeće pogriješilo u iznošenju granice od 200 metara. Sudac smatra da to vijeće nema nikakav dokaz o tome.

Oslobođenje generala okupilo je građane na trgove u gotovo svim gradovima diljem zemlje, dok Đurđevac očekuje Markača, a Pakoštane Gotovinu. Danas nitko ne krije svoje veselje, a krenule su i suze radosnice mnogim njihovim suborcima.

Ekipa branitelja iz Podravine i Prigorja koja je pratila prijenos suđenja na trgu Bana Josipa Jelačića u Zagrebu // foto: Mirko Hanžeković

čitam...