humanitarci u domoljubu

FOTO Koncert Lige protiv raka okupio brojne građane

09:43h
0
Koncert Lige protiv raka // Foto: koprivnica.hr

Ove godine, na koncertu su nastupili Podravski mužikaši, Svirci moji, Dangube, Cure iz centra, Franjo Barić, Renata Kos, Kristina Domović, Tomislav Tišljar i Vlado Smiljanić.

U dvorani Domoljub u Koprivnici Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije organizirala je tradicionalni godišnji humanitarni koncert.


Glazbenike koji su nastupili okupio je direktor i jedan od osnivača festivala Pjesme Podravine i Podravlja Rajko Stilinović uz podršku općine Pitomača na čelu s načelnikom Željkom Grgačićem.

O aktivnostima i radu Lige prije početka koncerta govorila je predsjednica županijske Lige protiv raka dr. Marija Sačer.

–  U početku rada županijske Lige aktivnosti su bile usmjerene na humanitarne akcije, koncerte, aukcije. Liga je u tom periodu prikupila više stotina tisuća kuna za pomoć bolnici i našim domovina zdravlja. Danas su naše aktivnosti nešto drugačije, više su usmjerene preventivi i bolesnicima. Posebnu pažnju posvećujemo u radu s mladima. Već od malih nogu učimo djecu odgovornosti za zdravlje i nastojimo ih uputiti na zdrave stilove života. Srednjoškolce upoznajemo s opasnostima pušenja i pokušavamo otkloniti cigaretu iz njihovog života. – rekla je dr. Sačer te dodala da u našoj županiji uz Ligu protiv raka djeluje pet  klubova bolesnika s kojima Liga zajedno provodi javne zdravstvene akcije, organiziraju psihološke radionice, a posebno je istaknula i projekt posudionice pomagala.

Na kraju svog govora zahvalila je svima koji su došli na ovaj humanitarni koncert koji se tradicionalno održava u mjesecu studenom, rođendanskom mjesecu Lige, za koji ove godine imaju i poseban razlog a to je obilježavanje pedesete godišnjice Hrvatske lige.

Koncert je okupio brojne građane te i predstavnike grada i županije.

Ove godine, na koncertu su nastupili Podravski mužikaši, Svirci moji, Dangube, Cure iz centra, Franjo Barić, Renata Kos, Kristina Domović, Tomislav Tišljar i Vlado Smiljanić, a prikupljeni prihod namijenjen je aktivnostima Lige protiv raka Koprivničko-Križevačke županije.

čitam...