KUD Podravka

Koncert Maestru u čast u Božićnom izdanju

Uz Tamburaški orkestar, Ženski vokalni sastav, Literarnu sekciju i Likovnu sekciju KUD-a Podravka, na koncertu će nastupiti i brojni gosti, učenici i štovatelji djela velikog maestra koji je ostavio neizbrisivi trag u kulturi Koprivnice, Podravine i Hrvatske.

15:06h
0
Vu Gruntovcu se otrpla ambulanta // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Tradicionalni koncert Maestru u čast, kojim Tamburaški orkestar KUD-a Podravka odaje počast svom dugogodišnjem dirigentu Kreši Lukačiću, ove će godine imati svoje Božićno izdanje.


Uz omiljene skladbe velikog glazbenog pedagoga koji je u KUD-u Podravka odgojio generacije tamburaša, na koncertu će se svirati i napjevi posvećeni Božiću.

Pored ostalog po prvi put bit će izvedena skladba Badnja večer koju je komponirao Jurica Hrenić, nasljednik Kreše Lukačića na čelu Podravkinog tamburaškog orkestra, a čut će se i omiljene pjesme White Christmas i Sretan Božić svakome.

Uz Tamburaški orkestar, Ženski vokalni sastav, Literarnu sekciju i Likovnu sekciju KUD-a Podravka, na koncertu će nastupiti i brojni gosti, učenici i štovatelji djela velikog maestra koji je ostavio neizbrisivi trag u kulturi Koprivnice, Podravine i Hrvatske. Tako će na pozornici Domoljuba nastupiti tamburaški sastavi Čivije, Štimung i Cure iz Centra, BeHaVe Trio kojeg čine Ferdinand Buhanec, bas,Jurica Hrenić, klavijature i Goran Vdović, bubnjevi, te solisti Stela Strnad, Klaudija i Leonardo Ivačić i Marko Košutić.

Izuzetna glazbena večer održat će se u srijedu, 13. prosinca s početkom u 19:00, u dvorani Domoljub, a ulaz je besplatan.

čitam...