Koncert mladog pijanista, Danijela Detonija ove srijede u Domoljubu

13:02h
0

Danijel DetoniKoprivnička glazbena mladež na čelu sa profesoricom Arianom Šandl ove srijede priprema svim ljubiteljima klasične glazbe pravu poslasticu. Naime, 24. studenog (srijeda) s početkom u 19 satu u Domoljubu održat će se koncert najboljeg hrvatskog mladog pijanista, Danijela Detonija.

Detoni ima repertoar širokog stilskog raspona, koji izvodi na koncertima i snima za radio, televiziju i diskografske kuće. Osobito se istaknuo izvedbama djela Bacha, Mozarta, Beethovena, Schuberta, Schumanna, Chopina, Liszta, Brahmsa, Musorgskoga, Francka, Debussyja, Ravela, Bartóka, Skrjabina, Messiaena, Šostakoviča, Ligetija.

Godine 2008. objavljen mu je nosač  zvuka (u izdanju Croatia RecordsaOrfeja) s odabranim glasovirskim skladbama njegova oca Dubravka Detonija.

Diplomirao je i magistrirao glasovir (razred Lászla Baranyayja i Balázsa Kecskésa) na Glazbenome sveučilištu Ferenc Liszt u Budimpešti, a četvrtu je godinu studirao na glavnom pariškom Konzervatoriju u razredu Itamara Golana. Usavršavao se je na Ljetnoj akademiji Tel Hai u Izraelu kod Emanuela Krasovskoga i Pnine Salzman.

 

24. studenog (srijeda) koprivničkoj publici predstavit će se djelima F. J. Haydna, F. Chopina, R. Schumanna, S. Glojnarić, B. Berse te C. Debussyja.

Ulaz je slobodan!