Koncert varaždinskog jazz sastava Kajatebriga u subotu u Domoljubu

20:32h
0
Kajtebriga na sceni

U prostoru Male Scene dvorane Domoljub u Koprivnici 15. studenog (subota) u 21 sat, u sklopu manifestacije Europska Noć Kazališta, održat će se koncert varaždinskog jazz sastava Kajtebriga u organizaciji Jazz kluba Koprivnica i uz podršku Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica.

Nakon uspješnih koncerata u sklopu ciklusa “Jazz From The Woods” za vrijeme Koprivničkog ljeta, Jazz klub Koprivnica nastavlja svoje jesenske programe, te želi potaknuti sinergiju, interakciju umjetnika i kulturnih proizvoda dvaju gradova Varaždina i Koprivnice koji se pripremaju zajedno kandidirati na natječaj Europske unije za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Ulaz na koncert je besplatan.

Informacije o svim ostalim zanimljivimKONC programima u sklopu Noći kazališta potražite na web stranici Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica (www.pou-kop.hr).

Članovi benda su Hana Hegedušić – vokal, Petar Eldan – klavir, Aleksandar Vešić – bas, Stanislav Muškinja – bubanj. Njeguju različite stilove glazbe te na repertoaru imaju obrade jazz standarda, šansona, pop i rock standarda, songova iz mjuzikala te autorskih skladbi članova ansambla. Ansambl je ostvario niz nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu. Ulaz na koncert je slobodan.

Hana Hegedušić diplomirala 2002. godine na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Radila u kazalištu ARBOS iz Salzburga, Maloj sceni, Komediji, Hrvatskom narodnom kazalištu Zagreb, Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin, nezavisnoj produkciji Ogresta – Merlić, snimala brojne TV uloge i uloge na filmu. Osim što se bavi kazalištem, filmom i televizijom, sinkronizira crtiće. Od 2010. godine vokal je sasatava “Kajtebriga”.

Petar Eldan pijanist, skladatelj i aranžer, osnivač i voditelj Varaždin jazz banda s kojim nastupa na brojnim koncertima i jazz festivalima. Diplomirao klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Harija Guseka. Profesor je na Glazbenoj školi u Varaždinu. Osnivač je i pijanist Tria Borgia te Dua LP. Zajedno s glumicom i pjevačicom Hanom Hegedušić 2010. godine osniva jazz sastav Kajtebriga.

Aleksandar Vešić od 2003.-2008. studira e-bass na Anton Bruckner univerzitetu u Linzu Austrija u klasi prof. Helmuta Schonleitnera i Adelhardta Roidingera. Kao drugi instrument studira kontrabas u klasi prof. Adelhardta Roidingera i Petera Herberta. Za vrijeme studija i nakon diplome 2008. aktivan kao live i studijski glazbenik u raznim sastavima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji. Od 2009. predaje na Učilištu za Jazz i Popularnu glazbu i Rock Akademiji u Zagrebu.

Stanislav Muškinja diplomirao 2007. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Igora Lešnika. Od travnja 2012. godine radi u Glazbenoj školi Varaždin kao profesor udaraljki. Usavršava se na Hochschule fuer Musik Wuerzburg ( Njemačka), udaraljke, smjer Master of Performance. Suradnju s Kajtebriga trijom započeo je krajem 2013. godine.

Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se istovremeno u 11 europskih država (Hrvatskoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Srbiji, Austriji i Mađarskoj, te se od ove godine pridružuju Češka, Bugarska i Belgija), svake godine treće subote u mjesecu studenom. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike.

čitam...