Koncertna promocija albuma – Praline&FastFood

10:19h
0
CD Couvercard

Grupa “Praline&FastFood” održat će koncertnu promociju svog prvog studijskog albuma “My Favorite Things” u Dvorani „Domoljub“ u Koprivnici, 5.ožujka (subota) s početkom u 20h.


GOSTI KONCERTA: LIDIJA BAJUK (kantautorica), ŽELJKO KOVAČEVIĆ-KOVA (klarinet), SANDRA HRAŠČANEC (mezzosopran).

Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti u „Šarenom dućanu“ Koprivnica (I. Generalića 3), te prije početka koncerta na blagajni „Domoljuba“.

Naslovna pjesma albuma još i danas nadahnjuje mnoge glazbenike raznih žanrova koji su ju reciklirali u nebrojenim inačicama. Nadahnula je i vokalne kolačiće: Jelenu Martinčević – Korbelj, Augustinu Posavec, Anitu Šepec i Helenu Hraščanec, i njihove instrumentalne, nezdravoj hrani sklone kolege, aktualne kreatore jazz zbivanja u Koprivnici: klavijaturista i pjevača Marina Hraščanca, basista Robina Kneževića, bubnjara Darka Ivančana i saksofonista Vojkana Jocića. Za svoj prvi album “My Favorite Things”, sastav Praline & Fast Food posegnuo je u američku pjesmaricu, odabravši spomenuti, ali i starije evergreene, pjesme koje su toliko puta preoblikovane da ih je gotovo nemoguće iznova predstaviti u originalnom svjetlu. Veseli kolačići nisu razmišljali o tome kako izmisliti nešto zapanjujuće, šokantno. Posve jednostavno, slušali su svoje srce, odabrali one pjesme koje osjećaju, poigrali se s njima kao s najdražim igračkama, posipali ih štaub šećerom i vilinskom prašinom te poletjeli u svijet glazbenih čarolija i ljubavi. Radost muziciranja, koju osjećamo u svakoj izvedbi, sugestivno prenose na slušatelje CD-a, pobuđuju pozitivne emocije, smiješak na licu, zadovoljstvo i mir u duši….” (Davor Hrvoj).

Album Praline&FastFood – „My Favorite Things“ izašao je krajem 2010. godine u izdanju kuće Aquarius Records.

čitam...