Valentinovo u Pitomači

FOTO Koncertom duhovne glazbe obilježen Dan ljubavi

Uoči blagdana svetog Valentina, kojeg Pitomača godinama slavi, Crkva svetog Vida ove nedjelje bila je ispunjena božanskim taktovima duhovne glazbe.

13:21h
0
Foto: pitomaca.hr

Udruženi, Hrvatsko pjevačko društvo Slavuj iz Petrinje i Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba održali su veličanstven koncert.

Hrvatsko pjevačko društvo Slavuj koje već 153 godine aktivno djeluje i jedno je od 10 osnivača Hrvatsko pjevačkog saveza osnovano je 1875. godine u Sisku. Iz svog velikog repertoara u Pitomači predstavili su se duhovnom glazbom.

Pod dirigentskom palicom svjetski poznatog i proslavljenog dirigenta  Josipa degl’ Ivellia i uz klavirsku pratnju Vedrana Mihala izveli su melodije: O Sacrum Convivium, Tota Polchra, Bogorodice djevo, Agnnus dei, Ave regina caelorim , U dom ćemo gospodnji, Cantabo domino i Raduj se Marije.

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Zagreb osnovan 2016. godine na inicijativu velikog  Josipa degl’ Ivella  i dekana FER-a dr.sc. Mislava Grgića u Pitomači izveli su između ostalog Kyrie iz Missa Orbis factor milost, Čežnju za domom i Jubilato deo.

Ovaj koncert za pamćenje publika je vrlo dobro prihvatila i nagradila dugotrajnim pljeskom.

U organizaciji koncerta sudjelovala je Općina Pitomača, RKT župa svetog Vida Pitomača i Družba Braća Hrvatskog zmaja Zmajski stol iz Virovitice.

čitam...