Konrad Mulvaj predstavlja Hrvatsku u Egiptu na finalu Svjetskog prvenstva u kartingu

10:18h
0

091207-mulvaj-mU finalu svjetskog prvenstva u kartingu koje se od 6. do 12. prosinca održava u Egiptu, na stazi Ghibly Raceway u Sharm El Sheikhu, sudjeluje 220 vozača iz 61 zemlje.

Vozači koji sudjeluju kvalificirali su se kroz nacionalna, europska ili kup natjecanja. Član Auto-karting kluba Podravina iz Koprivnice Konrad Mulvaj primio je pozivnicu (wildcard) za sudjelovanje u finalu kao najbolje plasirani hrvatski vozač u klasi Rotax Max DD2.

Ekipa u kojoj se nalaze Mladen Momčilović, Matija Momčilović, Zoran Kovač i Konrad Mulvaj na stazi je već od 1. prosinca, gdje traju pripreme i treninzi. Službeno mjerenje vremena na rasporedu je u četvrtak 10. prosinca, kvalifikacijske utrke su u petak, a u subotu je na rasporedu finalna utrka.

Samo sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu velik je uspjeh za Konrada Mulvaja i njegov AKK Podravina. Ulazak u finalnu utrku je želja, a biti među prvih 10 vozača starijih od 32 godine u svijetu je Mulvajev cilj.

Vozači iznad 32 godine starosti boduju se još i odvojeno, tako da se Konrad uz “normalno” bodovanje gdje prevladavaju mlađi vozači (16-26 godina), boduje i za klasu iznad 32 godine koja se zove Rotax Max DD2 MASTERS.

Službene stranice natjecanja su www.maxchallenge-rotax.com, a rezultate možete pratiti u živo na live.kart-data.com/LT09/RGF/