“Koprivko otkriva novo doba” u Domu mladih

09:26h
0
Slikovnica Koprivko i tajna crne rupe dobila je scensko uprizorenje / Foto: Ivan Brkić

Junak dječje slikovnice Koprivko je dobio i svoje scensko uprizorenje – dječju scensku igru ‘Koprivko otkriva novo doba’ nastalu prema ideji slikovnice ‘Koprivko i tajna crne rupe’.

Ova scenska igra prvotno je zamišljena kao dječja predstava za koju su pripremane dvije postave glumaca. Kako su tekle pripreme i probe ekipa je zaključila da je najvažnije od svega igrati se. Tako se predstava polako pretvarala u dječju igru koja se izvodi na sceni. Umjesto dvije predstave s dvije postave glumaca, vidjet ćemo jednu dječju scensku igru gdje će se glumci koji glume istu ulogu neprestano izmjenjivati na sceni.


Koprivko, dječak koji živi u 14. stoljeću, točnije 1356. godine, jedan dan šeće uz potok i nailazi na crnu rupu za koju mu je tata rekao da je izbjegava i zaobilazi. Vjerojatno pogađate, on to nije učinio i upao je u nju. Crna rupa ga je dovela u 21. stoljeće na Renesansni festival u Koprivnici… koje avanture će Koprivko iskusiti, vidjet ćete u nekoj od narednih izvedbi ove dječje scenske igre.

Premijera će se održati u petak, 16. ožujka u 18.00 h, dok će prva izvedba biti u subotu, 24. ožujka s početkom u 11.00 h. Udruga ‘Koprivkov svijet’ zahvaljuje se brojnim prijateljima – Gradu Koprivnici kao glavnom pokrovitelju, Turističkoj zajednici grada Koprivnice, Domu mladih, Ludens teatru, Pučkom otvorenom učilištu, GŠ ‘Fortunat Pintarić’, Superprintu, Pink Panteru i Udruzi ‘Koprivice’ koji su dali svoj doprinos i omogućili da se priča o Koprivku nastavi.

Redateljica: Martina Trešćec

Igraju:

Koprivko – Lovro Mršić i Jurica Ivanda

Djevojčica – Angela Brgles-Jukić i Tina Odobašić

Građani – Hana Knežević, Tara Kučina, Lea Miloš, Paolo Picer, Nikolina Pobi, Lovro Ujlaki, Mihael Vugrin

Bubnjar – David Rožmarić

Tekst: Martina Trešćec i glumci

Scenografija: Martin Babić

Rasvjeta: Tomislav Jurenec

 

čitam...