Koprivnica bilježi pad broja turista, a Đurđevac neviđeni rast

16:42h
0
Hotel Picok najzaslužniji za porast broja noćenja u Đurđevcu // Na fotografiji detalj iz wellness sadržaja hotela - foto: www.hotel-picok.hr

Koprivnica i dalje pokazuje najlošije pokazatelje, vezano uz broj dolazaka i noćenja turista.

U vremenu od siječnja do listopada ove godine predvodi Đurđevac, koji je zahvaljujući hotelu Picok uspio povećati broj noćenja za visokih 87 posto, točnije ostvareno je 9209 noćenja, dok je broj dolazaka povećan 33 posto, odnosno 4073 dolazaka.

Križevci su u istom razdoblju zabilježili porast dolazaka za 18 posto, što je ukupno 1833 turista i noćenja za pet posto, odnosno 3837 turista.

Koprivnica pak bilježi pad u oba parametra u odnosu na lani, tako da je ostvareno 27 posto manje dolazaka, tj. bilo ih je 3577, te čak 32 posto manje noćenja, odnosno zabilježeno je 6491 noćenje.

U prvih devet mjeseci ove godine broj dolazaka u županiju je u odnosu na lani povećan za tri posto, a broj noćenja za 10 posto. Ostvareno je ukupno 9800 dolazaka i 19.984 noćenja.

– U županiji se nastavlja trend većeg povećanja broja noćenja od broja dolazaka, što upućuje na tendenciju produljenja boravka gotiju – kažu iz Turističke zajednice županije.

čitam...