Koprivnica dobila drugo Gradsko vijeće i gradonačelnika

17:21h
0

090605-djecje-vijece-3-mKoprivnica od danas ima dva gradska vijeća i dva gradonačelnika. Točnije, grad je dobio Dječje gradsko vijeće koje čine po po četiri predstavnika iz osnovnih škola «Antun Nemčić Gostovinski», «Braća Radić» i «Đuro Ester» te po jednog viječnika iz Centra za odgoj o obrazovanje «Podravsko sunce» te Osnovne glazbene škole «Fortunata Pintarića». Oni su danas na konstituirajućoj sjednici izabrali učenika 7. c razreda OŠ «Đuro Ester» Ivana Orehovca za gradonačelnika, Patriciju Đurđic za njegovu zamjenicu te Miu Šimunić za tajnicu Dječjeg gradskog vijeća.

090605-djecje-vijece-1-m– Anketama, sastancima, kroz razgovor i na druge načine ćemo konkretizirat što želimo da Grad učini i time podigne kvalitetu življenja osnovnoškolaca. Uz to, nastojat ćemo prijedlozima i savjetima sudjelovati u svemu što se tiče nas – rekao je prvi dječji gradonačelnik Ivan Orehovec.

Gradonačelnik Zvonimir Mršić je članovima novoosnovanog Vijeća pojasnio kako funkcionira gradska uprava te ih pozvao da posreduju između svojih vršnjaka i gradske uprave, kako bi suradnja bila što učinkovitija i brža.